LIMIT FESTIVAL

LIMIT – Live art festival održava se od 22. do 25. novembra u Domu omladine Beograda.

Cilj festivala je da promoviše inovativne umetnike i umetničke trupe koji svojim izrazom pomeraju granice u izvođačkim umetnostima. Izraz Live art ukazuje da je cilj festivala da promoviše princip permanentnog eksperimenta u umetničkim procesima i praksama.

Najveća zvezda na ovogodišnjem festivalu je Rejmund Hoge, dramaturg i najbliži saradnik Pine Bauš.

Biće predstavljen i novi projekat “Balade vićnjaka” Ingi Fiksdal, jedne od najpoznatijih nordijskih koreografkinja, “Ko je sledeći?” Janeza Janše i zagrebački projekat beogradskog reditelja Bojana Đorđeva “Psi” po tekstu Ervea Žibera. I ove godine održava se  “Noć performansa” u okviru koje će se se predstaviti umetnici Miljana Babić, Stipe Kostanić, Bojana Radulović, Alen Sinkauz , Nenad Sinkauz, Miroslav Piškulić, Via Negativa i Uroš Kaurin.

U pratećem programu naći će se neobična instalacija ILLUMAT studenata Bauhaus umetničke škole kao i modni performansi Mladena Tušupa. U okviru festivala biće organizovana i promocija knjige  “Javni teatar između tržišta i demokratije”,  teatrologa Dragana Klaića.

LIMIT – Live art festival publici pruža mogućnost da se upozna sa eksperimentalnim, graničnim, radikalno novim formama izvođačkih umetnosti koje se ređe susreću na domaćoj sceni.

Ulaznice su već u prodaji na svim EVENTIM prodajnim mestima, a cene se kreću od 300 do 800 dinara.

 

Više informacija na: www.domomladine.org

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *