Letnji glumački trening

Letnji glumački trening, “Rad na glasu i mašti”, održavaće se svakog četvrtka od 4. do 25. jula u Domu omladine Beograda (klub) od 19 do 21h.

Ideja je da se grupa glumaca i reditelja sastaje jednom nedeljno i da zajedno radi kroz glumačke vežbe. Ciljna grupa su diplomirani glumci i glumice, reditelji (pozorišni i filmski) sa i bez iskustva, amateri i početnici.

Tory Andrus

Predavač Tory Andrus radiće sa njima glasovne vežbe, na već pripremljenom materijalu koji sadrži glumačke vežbe (K.S. Stanislavski, Boro Stjepanović, Mihail Čehov, Teodor Majzner) i tekstove (beli dijalog, scene iz raznih drama, improvizovani tekstovi). Govoriće na engleskom jeziku, a prevod će biti obezbeđen ljudima koji ne govore engleski.

Jedan deo projekta će biti sniman/fotografisan, a učesnici će moći da dobiju materijal sa izvedenim tekstom ili glumačkom vežbom koji mogu dodati u svoj showreel-u ili CV.

Cilj projekta je da okupi umetnike koji rade svoj posao zato što to vole, i ne vide vežbanje kao nešto što je neprijatno. Kroz zajednički rad učesnici će upoznati nove ljude i naučiti nove tehnike od profesionalaca koji žele da ih podele sa njima.

Tory Andrus je glumac sa 20 godina iskustva. Završio je glumu na Dillard university, a dodatno obučavanje je stekao na NYU Tisch school of the Arts.  Igra širom Njujorka, uključujući i predstave na Brodveju. Njegovi radovi obuhvataju dela od antike do modernih tekstova.

Više informacija na: www.domomladine.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *