Kutak za ljubljenje

I dok većina muškaraca čitav život razmišlja o tome šta žene žele, nekima je (doduše jako malom broju) moć da udovolje nežnijem polu izgleda urođena. Jedan od njih je sigurno i student Fakulteta tehničkih nauka, Boris Ljubičić, koji  je Novosađanima poklonio mesta za ljubljenje. Boris je pokazao da sa malo  dobre volje, šablonom i belom bojom može da se ostvari jedna ovako  zanimljiva ideja i da pored neumorne kiše ovih dana u Novom Sadu pljušte i poljupci.

Na ideju je, kako kaže, naišao sasvim slučajno i to u bukvalnom smislu.

– Prvi put sam “mesto za ljubljenje” video u Beogradu, negde na polovini Brankovog mosta. Oduševio sam se idejom i odmah poželeo da jedan ovakav  kutak prenesem i u Novi Sad. Napravio sam šablon, čekao neki lep dan (ili noć)  i krenuo u akciju. Pre svega sam želeo da pomognem onim ljudima koji tek  treba da postanu par, da im pružim lepo mesto za prvi poljubac. Da bi novi parovi pamtili svoj prvi poljubac, potrudio sam se da nađem 13  najromantičnijih mesta u Novom Sadu. Neka od njih me oduševljaju tokom dana, neka u noći, druga u sumrak ili svitanje a neka su simbolična, kao na  primer Trg mladenaca.

IMAG1223

U gradu postoji 12 poznatih lokacija, dok je trinaesta, za sada još uvek tajna.

– Koliko znam, poslednju lokaciju još uvek niko nije otkrio. Ona bi trebalo da bude iznenađenje. Drago mi je što su sugrađani ovako odreagovali na akciju, pa  slike parova na “mestima za ljubljenje” sada viđam svuda po Facebooku, a dok  se šetam gradom vidim mlade koji se tu i slikaju.

Za parove koji se fotografišu na svim lokacijama postoji i zanimljiva nagrada.

– Želeli smo da akcija bude što zanimljivija, pa tako parovima koji se slikaju na svih 12 obeleženih mesta, poklanjamo ključ-karticu – studentsku karticu sa popustima. Inače, kartica postoji tek oko godinu dana, važi na području Novog  Sada i Subotice i sa njom se mogu ostvariti popusti na karte za pozorište,  bioskop, na neke fitnes treninge, brzu hranu.

Ideja koja se rodila u Beogradu, u okviru BeFem festiva, svoj put je pronašla i do vojvođanske prestonice i zaljubljenih Novosađana. Sobzirom na  oduševljenje, reklo bi se da će se ova akcija proširiti i na ceo Balkan.

– Mislim da bi bilo odlično kada bi se “mesta za ljubljenje” proširila i na druge  gradove, jer se za akciju čulo i u Zagrebu i Splitu. Moja želja je bila da pokažem  svima da je lako i lepo biti romantičan i možda će se ta osobina sada prošriti.  Hteo sam da poručim svim građanima Novog Sada, a i ostalima, da je za ljubav i  sreću potrebno malo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *