Krug oko Ade za OK dojke – nedelja 21. oktobar!

Oktobar je međunarodni mesec borbe protiv karcinoma dojke. U Srbiji više od 4000 žena godišnje oboli od ove bolesti. Lekari ukazuju na činjenicu da se naše žene kasno odlučuju da se pregledaju i da je to jedan od najvećih problema sa kojima se naša zemlja susreće u borbi sa ovom vrstom karcinoma.

U saradnji sa mojedojkesuok.com pokrenuli smo kampanju kojom želimo da ukažemo koliko je važna ova tema i koliko je informisanje o njoj jedan od najboljih načina kontrolisanja ovog oboljenja i njene preventive.

 

Preventiva karcinoma dojke

Postoje dve stvari koje možete da uradite za sebe. Jedna je da se redovno pregledate i budete svesni toga da je ova bolest izlečiva ako se otkrije na vreme.

Ipak najbolja stvar koju možete sebi da priuštite je redovna fizička aktivnost. Naučnici su dokazali, da žene koje redovno trče smanjuju rizik od karcinoma dojke do 50%.

Krug oko Ade za OK dojke

Širom sveta se održavaju trke koje za cilj imaju da edukuju i prikupe sredstva za istraživanja karcinoma dojke.

U nedelju 21. oktobra ćemo na Adi Ciganliji (kafe Brod, pre bandžija), održati zajednički trening u 10h. Cilj nam je da promovišemo važnost redovnog samopregleda i rekracije kao najboljeg načina za očuvanje zdravlja.

Svi su pozvani da nam se pridruže, istrče jedan krug ili prošetaju, važno je da budemo aktivni i da se na zabavan način upoznamo sa mogućnostima koje su pred nama.

Pozivamo i sve trkače da nam se pridruže i povedu njima drage dame, da se upoznaju sa svetom trčanja, motivišu za trening i saznaju kako da se zaštite od ove bolesti

Ovog puta nećemo prikupljati nikakava sredstva, podrška će biti vaše prisustvo i prisustvo vaših supruga, ćerki, drugarica, sestara, šefica…. Još ako imate nešto roze da obučete biće savršeno, ali nije obavezno.

Vidimo se u nedelju na Adi.

Akciju su podržali i JP Ada Ciganlija i portali posvećeni damama Tetka.rs i Stazenezele.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *