Kratko i jasno – bivši!

Kako bi bilo da bivsi ostanu bivsi? Da ne cimaju, šalju poruke ili ostale signale? Što pre prihvatis neke stvari biće ti lakše!

Nedelja. Moj omiljeni dan. Spremam se za sastanak. Konačno mogu da kažem da nije u pitanju poslovni sastanak. Hvatam se za bravu, ali sekretarica me prekide:,,Jesi li u stanu, došao bih da te vidim, potrebna si mi?’’ Glupa sprava! Drš (vrata)!

Knedla u grlu. Otežano kretanje na potpeticama. Nervoza. Diši, samo diši! Ideš na kafu sa osobom koja je vredna tvoje pažnje. Ne misli o prošlosti! Kako sam se približavala mestu sastanka, tako je flešbek sve više radio protiv mene. Da li da se okrenem i pobegnem, promenim broj telefona i ostale kontakt informacije, nestanem sa lica zemlje od sramote (kako dečko ne bi mogao s pravom da me izvređa) ili da jednostavno  batalim glupu poruku koja je značila ništa više nego “želim sex veceras’’?

Fotografija: Aleksandra Kovač

Model: Alfred Kovacs

Sedim na krevetu i slušam poruku iznova i iznova. Pokušavam da mu provalim boju glasa, način na koji izgovara, pa se zanesem i sažalim. A onda se setim kakav je magarac bio, pa ni krivu ni dužnu mašinu animalno zavrljačim o zid. Sad me bar neće sprečavati u budućim namerama. Gusko glupa! Je l’ moguće da si nasela na foru i pri tom ostavila nekog na cedilu? Kriva sam, priznajem.

Bilo je to celodnevno nećkanje, ali ipak sam odlučila da ispravim  grešku. 

,,Zdravo. Samo sam htela da ti kažem/zamolim/upozorim  da isto tako kako sam ja tebe izbrisala iz svog života, izbrišeš moj broj, adresu, lik iz glave. Ne želim da me imaš ni u najluđim snovima više. A pogotovo da me cimaš zbog seksa! Iznajmi kurvu, ako nemaš para – zaduži se! Ali ne uznemiravaj me više! Jasno? ‘’ Tu-tu.  Lakše se diše.

Četiri meseca kasnije. Odmah posle Nove godine upoznala sam  Sinišu. Posao nas je spojio. Znaš kako ide – kad najmanje se nadaš, pa još u onoga u koga si najmanje očekivao.  O glasu iz sekretarice nisam ništa čula, a nisam se ni raspitivala.

Fotografija: Mina Gudurić

Model: Mladena

1 unread message.  On:,, Znaš, razumem ja tebe u potpunosti. Razumem i tvoju drskost i bezobzirnost. Bio sam kreten to sami i zaslužio. Ali isto tako mislim da sam i zaslužio da se pozdravimo kao prijatelji s obzirom da sam već 4 meseca u Sidneju gde sam dobio premeštaj i gde ostajem do kraja. Ako se odlučiš nekada da dođeš, slobodno, tu sam – ne mrdam odavde.‘’ Muk! Kako sam ja to mogla da znam? Kriva sam, priznajem.

Svi grešimo, dešava se. Ali nemamo svi priliku da ispravimo tu grešku. Ja sam mogla da je ispravim, ali nisam. Pitate se zašto? Bivši uvek ostaje bivši. Nikakve kafe i druženja, ćaskanja i saveti.  To ostavljam za buduće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *