Koncert LP Duo

LP Duo nastupiće večeras u UK Parobrodu (Kapetan MIšina 6a) od 20h, a koncert će obeležiti svetska premijera kompozicije “Seconda Molta”.

Koncert: LP Duo je i svetska premijera kompozicije Seconda Molta Ramba Amadeusa (Puno sekundi u malo sekundi) pisane tokom 2013. za ovaj duo koji čine pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović.

“Seconda Molta” je komad nastao mimo uobičajene kompozicijske procedure. Reč je o zapisu koji prenosi unutarnju psihodinamiku autorovog emocionalnog stanja, rastrzanog između permanentnih napada euforije i depresije – on je zapravo autorova autoterapija.

LP-Duo-naslovna

Sonja i Andrija će izvesti i dela Stravinskog (Petruška), Džona Adamsa i Kim Helwega, sa njihovog poslednjeg CD-a koji su izdali prošle godine u Danskoj.

Nakon ovog koncerta, LP Duo će nastupati u Kopenhagenu i ponovo u Beogradu gde će održati koncert na otvorenom ispred UK Parobrod 21. juna, povodom obeležavanja svetskog dana muzike.

LP Duo je osnovan 2004. godine. Sonja i Andrija su završili osnovne studije klavira i postdiplomske studije klavirskog dua na FMU u Beogradu, a zatim master i Konzertexamen studije klavirskog dua na Visokoj Školi za Muziku i Pozorište u Roštoku u klasi Prof. Hans-Petera i Folkera Štencla.

Dobitnici su više od 30 nagrada na Internacionalnim takmičenjima, a održali su i veliki broj koncerata širom Evrope i u Americi.

Ulaz je slobodan.

Više informacija na: ukparobrod.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *