Koncert klasične muzike u KCB-u

Dragana Jovanović (flauta) i Meri Bojić-Radojčić (klavir) nastupiće večeras u 20h u Galeriji Kulturnog centra Beograd. Gost na koncertu biće Tiana Tadić (flauta).

Dragana  Jovanović (1992, Priština) niže i srednje muzičko obrazovanje stekla je u klasi prof. Slavice Jovanović u Nišu. U toku školovanja je osvojila brojne nagrade i priznanja na republičkim i međunarodnim takmičenjima, od kojih se izdvajaju: I nagrada na Festivalu flautista u Valjevu (2010, 2011), I nagrada i zvanje Laureat na Međunarodnom takmičenju Davorin Jenko (Beograd, 2010, 2011), III nagrada na Međunarodnom takmičenju Petar Konjović (Beograd, 2011). Pohađala je seminare kod eminentnih flautista i pedagoga (Ljubiša Jovanović,  Michael Kofler, Eugenia Moliner, Dejan Gavrić). Kao solista, orkestarski i kamerni muzičar je nastupala u svim značajnim dvoranama  širom zemlje. Bila je član međunarodnog orkestra mladih  Toppenkurset u Norveškoj (2011).

Aktivna je i kao flautistkinja hora flauta Lola klasik pod rukovodstvom prof. Ljubiše Jovanovića sa kojim nastupa u zemlji i inostranstvu i Simfonijskog orkestra FMU u Beogradu, gde je trenutno na trećoj godini studija, takođe u klasi profesora Ljubiše Jovanovića.

Meri Bojić Radojčić  je diplomirala i magistrirala klavir na FMU u Beogradu. Radi kao viši umetnički saradnik na Katedri za duvačke instrumente na FMU.

Do sada je sarađivala i nastupala sa izvođačima kao što su Aurel Nicolet (flauta), Knut Sonstevold (fagot), Mathias Allin (flauta),Stanislav Apolin (violončelo), Ljubiša Jovanović (flauta), Leonid Peisahov (violina),Vincent Lucas (flauta), Julie Koidin (flauta), Dejan Gavrić (flauta), Matej Zupan (flauta), Matjaž Debeljak (pikolo), Agustin Leon Ara (violina), Gergelji Ices (flauta), Sara Čang (violina), Bulent Evcil (flauta), Mišel Belavans (flauta) i drugima.

Bila je učesnik na Međunrodnoj tribini kompozitora, Čelo festu, manifestaciji Budva grad teatar i Flauta fest Beograd. Na Međunarodnom takmičenju Petar Konjović je više puta angažovana kao oficijelni pijanista za najstariju kategoriju,  kao i na 37. takmičenju Muzičke omladine u Beogradu.

Tiana Tadić (1993, Valjevo) je niže i srednje muzičko obrazovanje stekla u klasi profesora Aleksandra Burkerta. Tokom školovanja je osvojila brojne nagrade, od kojih se izvajaju: I nagrada na Festivalu flautista Tahir Kulenoviću (Valjevo, 2006-2011), II nagrada na Međunarodnom takmičenju Petar Konjović, I nagrada (2007, 2009) i II nagrada (2011) na Republičkom takmičenju, kao i I nagrada na Međunarodnom takmičenju Davorin Jenko (2009, 2010). Brojne nagrade je osvojila osvajala i u kategoriji za kamernu muziku, a od njih se ističu nagrade na Republičkom takmičenju i Međunarodnom takmičenju Davorin Jenko (I nagrada). 

Bila je član međunarodnog orkestra mladih  ZORT. Aktivna je i kao flautistkinja hora flauta Lola klasik pod rukovodstvom prof. Ljubiše Jovanovića, sa kojim nastupa u zemlji i inostranstvu i Simfonijskog orkestra FMU u Beogradu, gde je trenutno na drugoj godini studija u klasi prof. Ljubiše Jovanovića.

 

Više informacija na: www.kcb.org.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *