Koncert Ansambla Studio 6

Koncert Ansambla Studio 6 održava se 26. decembra od 21h, u Studiju 6 Radio Beograda.

Povod ovog performansa je stogodišnjica rođenja velikog kompozitora i mislioca 20. veka, Džona Kejdža, a biće prenošen na talasima Trećeg programa u emisiji “Musica Viva”.

U programu učestvuju Svetlana Maraš, Jasna Veličković, Milana Zarić, Ivana Grahovac, Karolina Beter, Nenad Marković, Vladimir Blagojević. Ansambl Studio 6 okuplja muzičare iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca sa bogatim međunarodnim iskustvom na polju klasične, savremene i improvizovane muzike.

Na programu će biti dela “Clocker” (Alvin Lucier), “Radio Music”, “Fontana Mix”, “But What About The Noise Of Crumpling Paper…” (Cage).

Studio 6 (nazvan tako posle prvog koncerta održanog u istom prostoru u junu ove godine) tokom večeri će izvoditi interaktivni performans za publiku koja se šeta. Tako će biti završena koncertna sezona, u kojoj je Studio 6 Radio Beograda, vraćen muzičarima za žive nastupe pred publikom, uz istovremeni radio prenos.

Tokom godine su u Studiju 6 nastupali Divanhana i Livio Minafra, Fish in Oil, Anja Đorđević, Ansambl Studio 6, a u nastavku sezone se očekuje po koncert svake poslednje sredu u mesecu.

 

Izvor: danubeogradu.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *