Konačni Laserski samit jeftine grafike – “Za tvoje dobro”

U ponedeljak i utorak (10. i 11. juna) Umetnički kolektiv Turbosutra, u saradnji sa Centrom za kulturnu dekontaminaciju, od 19h  organizuje tradicionalni Laserski samit jeftine grafike u Paviljonu Veljković Centra za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21), na kom će se i ove godine okupiti mladi kreativci ali i afirmisani autori iz oblasti dizajna, ilustracije i vizuelnih komunikacija.

Za tvoje dobro

Ideja Laserskog samita jeftine grafike je da predstavi radove više od 100 dizajnera iz Srbije, regiona, ali i celog sveta. Radovi će biti reprodukovani na standardnom kancelarijskom papiru A4 formata, štampanom na laserskom štampaču, u crno beloj tehnici, kako bi bili dostupni najširoj publici.

Cilj ovog samita je da s podjednakom pažnjom, predstavi radove najvećih zvezda svetskog dizajna, kao i talentovanih mladih stvaralaca čije vreme tek dolazi. Na ovaj način će publici biti predstavljene sve nove prodorne tendencije u vizuelnom izražavanju, bez kreativnih ograničenja.

Ovaj događaj na originalan način oslikava duh vremena u kojem živimo i otvoreno govori o položaju dizajnera i umetnika u savremenom društvu.

samit

Paviljon Veljković će i ovog puta biti transformisan u poseban poligon za prezentaciju radova, a monumentalno mesto zauzimaće laserski štampači na kojima će se reprodukovati predstavljeni radovi i po simboličnoj ceni prodavati posetiocima.

Vizuelno uživanje upotpuniće muzička podloga čiji izbor je poveren Dis-patch kolektivu:

10. jun
19 – 20h – Schwabe
20 – 21h – Marko Nastić
21 – 22h – Ewox
22 – 23h – Jan Nemeček
23 – 24h – Why Bane Why

11. jun
19 – 20h – Thinker
20 – 21h – George Michael Jackson
21 – 22h – Stevie Whisper Jr
22 – 23h – Feloneezy
23 – 24h – Jackie Dagger

Ova manifestacija je prvi put organizovana maja 2009. godine, tema je bila “Umetnost u doba recesije”, Drugi Laserski samit jeftine grafike je održan 10. i 11. maja 2010. godine pod sloganom “Umetnost na silu” , a treći  16. i 17. maja 2011. sa temom “Umetnost do kraja”.

Kao posledica prva dva laserska samita pojavile su se publikacije “Umetnost na silu” i “Umetnost do kraja” u kojima su predstavljeni svi radovi sa ova dva samita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *