Književni festival “Na pola puta”

Osmi književni festival “Na pola puta” održava se od 22. do 26. aprila u Užicu u organizaciji Užičke gimnazije.

7

Tokom cele godine radi se na odabiru i angažovanju pisaca koji će učestvovati na festivalu, a veliki uticaj u izboru autora imaju i učenici, koji se na festivalu prvi put upoznaju sa nekima od njih i njihovim delima, koja često i ne mogu da se kupe kod nas.

Na festivalu učestvuje 12 pisaca iz regiona – David Albahari, Emir Imamović, Bekim Serjanović, Đerđ Serbohorvat, Mileta Prodanović, Nenad Veličković, Saša Staništić, Rumena Bužarovska, Predrag Lucić, Boro Kontić, Dejan Ilić i Vojo Šindolić.

U pratećem programu festivala u Užičkoj gimnaziji i na Maloj sceni Narodnog pozorišta posetioci će moći da pogledaju i projekciju filma “Bez naslova” Bore Kontića, da slušaju predavanja i učestvuju u književnim večerima, kao i u prevodilačkim radionicama koje će voditi Vojo Šindolić.

Od pre dve godine organizatori festivala počeli su da objavljuju postere u ediciji “Svako ima nekog koga nema”, u želji da na taj način na festivalu budu prisutni i oni pisci koji više nisu fizički među nama, a čije je delo dobro i važno, a danas nedovoljno čitano. Ove godine posteri će biti posvećeni Vladi Bulatoviću Vibu.

Tokom festivala đaci Užičke gimnazije ugostiće srednjoškolce iz čitalačkih klubova iz više gradova Srbije, studente Filološkog fakulteta iz Sarajeva i pet studenata sa Univerziteta u Pragu.

 

Više informacija na: www.napolaputa.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *