Kazanova ili očajnik?

Nije teško zaključiti da među pripadnicima muškog pola postoje i oni na koje žene lepe etiketu “kazanova”. Takvi, kažu, srca lome poput čaša, dok se sa svežim tragom karmina kreću ka novoj žrtvi. Takvi su prava opasnost za nežnu žensku dušu koja, ma koliko se opirala, često baš takvima ne ume da odoli. U očima suparnika i naivnih dama kazanova je uvek veliki, uvek  onaj koji pobeđuje i bez problema dobija ono što poželi. On je pravi zmaj, alfa mužjak i osvajač neosvojivih tvrđava. Ipak,  zagrebemo li malo ispod površine primetićemo da između kazanove i očajnika ne postoje baš neke suštinske razlike, osim što  termin broj jedan zvuči mnogo lepše.

sexy-man

Izvor: www.sachinbhola.com

Muškarci koji lete od kreveta do kreveta se posle svake burne noći uglavnom osećaju usamljeno i loše. Trenutke uzbuđenja  zamenjuju glavobolje i kajanje, koje “iskusni zavodnici” prikrivaju i pred samim sobom. Ovakvim tipovima žene služe da bi se osećali dobro u svojoj nesigurnoj koži. Broj dama koje su odveli u krevet njima je itekako značajan, jer veći broj im donosi i  bolju sliku o sebi. Skloni manipulaciji i glumi, oni neretko život provedu varajući sebe, a i druge.

Brojna istraživanja iz oblasti psihologije su pokazala da su ovakvi tipovi muškaraca u ranom detinjstvu često imali loš ili  prekinut kontakt sa ocem. To kasnije postaje jedan od uzroka njihovog niskog samopoštovanja, kao i ponašanja koje im  pomaže da se bar na kratko osećaju bolje. Delovi ličnosti jednog kazanove mogu se povezati i sa psihopatijom, odnosno,  poremećajem ličnosti koji ima problema sa društvenim odnosima.

Kazanova se ne oseća dobro u svojoj koži, te su mu zbog toga potrebne stalne potvrde njegove neodoljivosti i moći. Dame  često padaju na kolena pred njima, mada se nadam da će se situacija promeniti nakon čitanja ovog teksta. Dakle, ne dozvolite  nekom slabiću da vas učini slabom, već to prepustite pravom i stabilnom muškarcu. Bez jurcanja za kazanovama, molim.  Možda na svetloj strani života baš neko poseban čeka na vas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *