Karen Elson – crvenekosa ikona

Prepoznatljiva je po veoma bledoj koži, tamnim kolutovima ispod očiju, jarko crvenoj kosi i izgladnelosti koji su suprotni takozvanom zdravom izgledu. Kao mala, bila je ismevana od strane svojih vršnjaka, jer je bila drugačija od ostalih. Viša, nezgrapna i veoma mršava. Zavladala je modnim pistama i naslovnim stranama zahvaljujući svojim proporcijama i danas je jedna od najpoznatijih manekenki u Britaniji. Pored toga što je popularna kao model, celom svetu je poznata i kao modna ikona.

Karen Elson je rođena u Mančesteru, a njena manekenska karijera je krenula naglo uzlznom putanjom, kada je napunila 16 godina. Za svoj osamnaesti rođendan, slikala se za naslovnu stranicu poznatog časopisa Vogue. Sarađivala je sa najpoznatijim imenima mode i čuvenim fotografima, kao što su Bruce Weber, Mario Testino, a radila je i za poznate modne kuće, Jean Paul Gaultier, Chanel i Dior.

Iako se dosta posvetila manekenstvu, Karen je uvek nalazila vremena za muziku. Još kao mala počela je da svira gitaru i piše svoje pesme.

“Imam tekstove i tekstove loših pesama, ali sam u dubini srca znala da mogu da uspem. Samo sam morala da budem strpljiva i da učim”.

Davne 2003.godine prepevala je pesmu Roberta Plamera, “Last Time I Saw Her”, a 2006. godine je hrabro napravila englesku verziju čuvene pesme “Je T’Aime..Moi Non Plus”, poznatog francuskog pevača Serge Gainsbourga.

Tokom snimanja spota “Blue Orchid”, Karen je upoznala frontmena grupe The White Stripes, Jack Whitea, sa kojim je ubrzo počela da živi. Venčali su se 2005.godine i imaju dvoje dece.

“Jack je brilijantan. Veoma je otvoren i dinamičan kada je muzika u pitanju. Nikada ne gubi vreme. Kada čuje pesmu koja mu se veoma sviđa, on će naći način da je snimi.Tako se ponaša i sa mnom. Podržava moju muziku i nikada ne me ne kritikuje. Stalno mi govori da bi trebalo da više verujem u sebe”.

Karen je tek počela da oduševljava svet sve boljom muzikom, uspešnom karijerom, a pratioce mode svojim istančanim stilom. Budite sigurni da će se još dugo njeno ime pojavljivati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *