Kako preboleti vezu, a ne promeniti frizuru?

Život ima razdoblja, kao i istorija. Ljubav ima razdoblja kao i život. Razdoblja imaju periode. Periodi imaju trajanje. I ti imaš trajanje. Zastareo si.

Pobornik sam teorije da sve treba da se preboli, ali ne i zaboravi. U stvari, prilično je teško zaboraviti sve i da to želiš. Gubiš i dobijaš, to je život i druga opcija ne postoji. A sa bolom je teško živeti, gotovo  nemoguće, koliko god on bio opravdan. I to se i ne isplati, kao što se ne isplati da žena ceo život tuguje za muškarcem kojeg ne može da ima ili obrnuto.

Postoje razni lekovi za zalečenje rana, ali jedan je neupitan. Putovanje! Odlepršati negde, kad već ne možemo iz svoje kože. Vikend van kuće, putovanje u neki evropski grad, nešto malo egzotičnije? Gubljenje  u prirodi koju pokušavaš uhvatiti kroz prozor voza dok lagano klacka klizeći niz savršeno uklopljene šine.

Scenic-Train-Ride

Izvor: pacsafe.com

I pada mi na pamet da je ljubav kao voz koji traži savršene šine. Ljubav je voz koji često ispada iz pogrešnih. Voz koji ne zna uvek gde tačno ide, ali pokušava da drži pravac. Vožnja vredna svake zabave, svake  pare, svakog balansiranja neophodnog da onaj skok iz šina ne bude poguban.

Ali vožnja, kretanje, ubrzavanje i usporavanje, usputne stanice, garaže, poznati i nepoznati saputnici. Dobro, možda sam mislila na život, ali život je ljubav koliko god to izlizano zvučalo. I zato putuj Igumane,  putuj i ti, jer život putuje i bez tebe. Uskoči u voz, srešćeš uvek nekog novog, otkrićeš da ima toliko toga što nisi znao, zbližićeš se sa sobom i rizikovaćeš da opet zavoliš sve i svakog, a ono bar neko vreme nakon  putovanja dok te još drži adrenalin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *