Kako izdržati 35 stepeni u hladu?

Pakleno topla nedelja je iza nas. Ko je preživeo, čita ovaj tekst …

Svojski smo se trudili da ostanemo donekle svesni, dok smo se probijali kroz beogradske gužve ovih dana na putu do posla i kuće. Bilo je tu i miomirisa u gradskim prevozima, onesvešćivanja, bezobzirnih kontrolora, nervoznih vozača, razjarene omladine na bazenu, Adi Ciganliji i neurotičnih majki koje guraju kolica pravo na nas. Ali, i to smo preživeli.

Da nam je bilo lako, nije …

Kako smo se rashladjivali u proteklim danima? Mokar peškir, šešir, flašica vode sa sobom, lepeza, ventilator na baterije, vlažne maramice, su jedna od mnogobrojnih pomagala koja su nam bila potrebna da ostanemo čitavi. Neki su primenjivali i radikalnije metode kao što su uskakanje u fontanu na sred Kneza, polivanje vodom kao u filmu “Coyote ugly”, otvaranje vrata od stana i vikanja u hodnik “Fuck yeah”, spavanje sa daljinskim upravljačem od klime koji je namešten na 19 stepeni hlađenja i sl.

Lepo veli naš narod kada kaže da se ljudi na muci poznaju.

No, ja mislim da je mene spasilo ogromno unošenje osvežavajućih napitaka. Nisam baš neki tip “zdrava ishrana”, ali volim da unosim tečnost. Pored sijaset kafa koje dnevno unesem, pijem i dosta vode i prirodnih sokova, a pošto nisam po prirodi sebična i volim da podelim fin recept sa dobrom ekipom, evo šta možete da pripremite u kućnoj varijanti kada isprobate sve prethodne metode za osveženje.

Ledena moka

Sastojci:

* 1 šolja kafe (turske, filter, instant, esspreso)

* 1 kašika kakaoa

* 1 umućeno belance (pena)

* 1 banana iz zamrzivača

* prstohvat cimeta

* mleko po želji

* led

Priprema:

Sve sastojke staviti u mikser, na najjaču brzinu sve dok se sve ne izjednači. Uživati u ledenom osveženju!

Ukoliko pak ne stignete da miksate kafu, mrzi vas, nemate mikser i sl., rešenje je Grand kafa Freeze. Njihov slogan glasi “Da se smrznes od zadovoljstva” i uverili smo se da je zaista tako. Proizvod je idealan za rashlađivanje i uživanje u kafi u vrelim letnjim danima. Ovu ledenu kafu možete napraviti sa vodom ili mlekom, ili kombinovano kako vam odgovara uz dodatak leda, za posebno rashlađenje. Pored Grand kafe Freeze, ovog leta stiže i novi ukus, Grand kafa Freeze coconut – ledena kafa sa posebnom, blagom, aromom kokosa – da Vas odvede u tropske krajeve. Ne brinite, neće Vam biti vruće, naprotiv smrznućete se od zadovoljstva.

GRAND Freeze

I kako posle da ne volimo najtoplije dane u godini, pored pregršt načina da se rashladimo?!

Koji kafu Vi pijete? Podelite sa nama Vaš pravi izbor i možete osvojiti set Grand kafe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *