Kad žestoke devojke oduševe (filmski pregled)

Film koji smo željno iščekivali da stigne na bioskopska platna, Žestoke devojke (The Heat) je američka akciona komedija, reditelja Pola Fajga.

Izvor: downloadtheheat.crowdvine.com

Sandra Bulok tumači lik Sare Ešburn uštogljene detektivke FBI-ja, koja dobija zadatak da prati i uhapsi opasnog ruskog mafijaša. U tome joj, na njenu žalost, pomaže luckasta i nekonvencionalna koleginica iz Bostona, Šenon Mulins koju igra Melisa Mek Karti.

Scenario “dobar – loš policajac” nije ništa novo na filmskoj sceni, ali film “Žestoke devojke” je zaista nešto posebno jer unosi svežinu jednog isprva očajnog odnosa dve policajke.

Melisa Mek Karti tumači Bostonsku policajku koja je “učila zanat” na ulici i po stilu, oblačenju i ponašanju ne razlikuje se puno od kriminalaca koje i hapsi. Ona ruši sve što joj stoji na putu, ponaša se kao ženski Terminator, ne poštuje pravila i radi šta joj padne na pamet.
S druge strane, Sandra Bulok glumi ozbiljnu FBI detektivku, koja ne odstupa puno od pravila ponašanja i oblačenja i svakako je sušta suprotnost bostonskoj policajki.
Međutim, kada su njih dve prinuđene da rade zajedno da bi zaustavile ruskog kriminalca koji diluje drogu njihova veza se razvija, sve dok ne kulminira do stadijuma međusobnog poštovanja.
Film je pun scena gde nećete moći da zaustavite smeh, a pred kraj i po koju suzu.
Da ne budemo “spoileri” i ne otkrivamo sve detalje filma onima koji ga još uvek nisu pogledali. Svakako, jedna od boljih komedija koje smo ove godine pogledali.
Izvor: www.thevine.com.au

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *