Kabare “Halo Beograd”

Od 28. maja 2013. na Maloj sceni Madlenianuma premijerno gostuje KABARE HALO BEOGRAD.

Kabare “Halo Beograd” je omaž Momi Kaporu čiji su mnogobrojni darovi postali zaštitni znak Beograda, grada koji je na njegovim slikama, crtežima i knjigama poprimio obrise velegrada, jedinstvene metropole na svetu.

Scenario za ovu predstavu sačinila je Rada Đuričin od tekstova iz Kaporovih knjiga “ 011” i “Sto nedelja blokade” i muzike, delova iz poznatih pesama. To je iskrena izjava ljubavi Beogradu, pokušaj da se otkrije večita tajna beogradskog duha, magija njegove privlačnosti.

rada i moma 006

Ali Beograd, kako Kapor kaže, kao metafora i način življenja, se razotkriva u nekom vicu, u urođenoj ležernosti sa kojom se primaju i pobede i porazi. Beograd je SVUDA, gde je jedinica za merenje stila – ŠARM! Momo Kapor i Rada Đuričin družili su se od studentskih dana i uspešno su sarađivali. Rada je neke od Kaporovih tekstova adaptirala za scensko izvođenje. Bile su to rado gledane predstave 011 i KRAJ VIKENDA u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u kojima je ova vrsna glumica igrala sa Mišom Janketićem. Pored toga igrala je u KABAREU EMBARGO u Ateljeu 212, pa u TV seriji KABARE 011 i TV seriji MALI OGLASI. Ove predstave su doživele brojna izvođenja i u zemlji i u mnogim gradovima Evrope i Amerike, a serije su imale više repriza na televiziji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *