Jovan Kolundžija i Gudači sv. Đorđa na Kolarcu

Gala koncert – “Ladies in Lavender”, koji će posle mnogo godina na sceni ponovo ujediniti našeg proslavljenog violinistu Jovana Kolundžiju i najugledniji domaći kamerni orkestar, Gudače sv. Đorđa, biće održan 13. novembra u Kolarčevoj zadužbini, a povod je proslava dve decenije postojanja ansambla Gudači sv. Đorđa, kao i tradicionalno druženje maestra Kolundžije sa publikom na Kolarcu, na kraju svake godine.

U svečanom raspoloženju proslave jubileja i u pretprazničnom duhu prisutnom na tradicionalnim koncertima Jovana Kolundžije koji obeleže svaki završetak godine, nastala je ideja o programu koncerta koji će zadovoljiti ukus najšire publike, a ništa manje zahtevan, za izvođače predstavlja pravi izazov i donosi premijerna izvođenja popularnih komada, u obradi za violinu i kamerni orkestar.

Uz neka od najomiljenijih i najizvođenijih dela velikana klasike Sarasatea, Leklera, Sen-Sansa i Krajslera, koncert Ladies in Lavender će doneti i najlepše i najpopularnije teme filmske muzike, koje će se po prvi put naći na repertoaru maestra Kolundžije.

Koncert nosi naziv po kompoziciji iz filma Ladies in Lavender, čuvenog britanskog autora Najdžela Hesa, a ova dirljiva i nežna muzika je u izvođenju velike violinske zvezde Džošue Bela, pobrala simpatije publike širom sveta. Na koncertu će se naći i Oskarom nagrađena muzika iz filma Stivena Spilberga- Šindlerova lista, legendarnog američkog kompozitora Džona Vilijamsa, višestrukog dobitnika nagrada Američke filmske akademije, Zlatnog globusa i Gremija (Vilijams je i autor muzike za filmove Boja purpura, Hari Poter i Ratovi zvezda). O snazi nota koje prate potresnu priču o Holokaustu, govori i podatak da je jedan od najvećih violinista svih vremena, Isak Perlman sa velikim zadovoljstvom prihvatio da za potrebe ovog filma, izvede kompozicije Džona Vilijamsa.

Ulaznica za koncert „Ladies in Lavender” možete naći na biletarnici Kolarčeve zadužbine.

Organizatori koncerta su Guarnerius, Gudači sv. Đorđa i Jugokoncert.

 

Više informacija na: www.guarnerius.rs

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *