Izložba Veštice – istorija proganjanja

Izložba Veštice – istorija proganjanja otvara se u četvrtak, 25. jula u 20h u prostoru Pop-up i galeriji Podroom (KCB, Trg Republike 5).

Multimedijalna izložba sastoji se iz dve paralelne postavke, koje su rezultat višegodišnjeg istraživanja na temu progona i nasilja kroz istoriju civilizacije. Umetnici iz kolektiva Omen teatra zasnovali su svoje radove na prikupljenim istoriografskim podacima i savremenim naučnim istraživanjima, ali i ličnim ispovestima žrtava nasilja.

Koristeći različite medije za svoj izraz, umetnici posmatraču omogućavaju da uoči složenost krizne društvene stvarnosti i da se odupre afektivnom i impulsivnom pravljenju izbora.

Ideja projekta je da pokaže važnost i složenost teme progona koristeći dubinske i naučne analize, a rezultati tog istraživanja prerasli su u umetničke forme i izraze.

Cilj projekta je pomoć društvu da postane svesno rizika i opasnosti koje određeni oblici društvenog ponašanja nose, i da na vreme prepozna situacije koje se mogu oteti kontroli i povesti ljude na put nasilja i mržnje.

Izložba će trajati do 17. avgusta. Radno vreme je od 12 do 20h, a nedeljom ne radi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *