Izložba “Some Cities”

Izložba fotografija “Some Cities” autora Ivana Arsenijevića otvara se 8. decembra u Velikoj galeriji KC Grad.

Fotografsko delovanje Ivana Arsenijevića pronalazi plodotvorno polazište i ishodište u višestrukim relacijama kroz koje ovaj umetnik ispituje, doživljava i promišlja grad kao kompleskni fenomen.

Od projekta Ljudi iz Baraka, preko fotografija obuhvaćenih radom pod nazivom Blow up, do najnovijeg fotografskog poduhvata Some Cities, otvaraju se pitanja kojima se razmatraju problemi socijalne prirode, urbane dinamike, perceptivnih mehanizama, pri čemu fotografija poprima funkciju analitičkog sredstva, arhivskog dokumenta,  kontemplativnog objekta.

Ivan Arsenijević rođen je 1972. godine u Kragujevcu. Diplomirao je na Akademiji umetnosti BK u Beogradu, odsek fotografija u klasi profesora Milana Aleksića. Školu Jugoslovenskog instituta za novinarstvo u Beogradu, odsek TV produkcija, završio je 1994. godine. Trenutno je na postdiplomskim studijama na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, smer Odnosi s javnošću i multimedijalne komunikacije. Radi kao urednik likovnog programa Studentskog kulturnog centra Kragujevac. Imao je više samostalnih izložbi, a učestvovao je i na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

 

Više informacija na: gradbeograd.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *