Izložba slika Margite Stefanović

U prostorijama beogradskog kluba “Good Times” (Dalmatinska 72), večeras u 19h, biće predstavljena izložba slika Margite Stefanović Magi, pod nazivom “Bodljikava žica”. Slike su nastale u periodu od 1997. do 1999. godine.

Kao članica grupe “EKV”, Magi je sa Milanom i Bojanom učestvovala u kreiranju zvuka, ali je bila zadužena i za imidž benda, dizajniranje plakata i omota albuma.

U aprilu 1997. godine, odlučila je da većinu radova i idejnih rešenja, uz pomoć skenera digitalizuje, selektuje i arhivira. U arhivi se nalazi 237 radova.

Sredinom 1998. godine prijateljica iz Zagreba, Jasna Mikić, predlaže da zajedno organizuju izložbu u Hrvatskoj, međutim, ta ideja je propala. Margita, umesto u prestonicu, odlazi kao muzičar u Pulu, na prvu kulturnu razmenu, gde nastupa sa bendom “Veliki bijeli slon”.

Od januara do oktobra 1999. godine, uz pomoć digitalne štampe na kartonu različitim tehnikama dovršava svoje radove, koje ponovo arhivira i jedan deo poklanja prijateljima.

Izložbu će otvoriti akademski slikar i muzičar Ljubomir Ljuba Đorđević, uz pomoć Petra Janjatovića, Branimira Loknera i Vlade Jankovića Džeta. Na ovom događaju prisustvovaće mnoge poznate ličnosti iz kulturnog i javnog života.

Nakon otvaranja izložbe sledi promocija albuma “A Mess of Blues” Nebojše Nikolića.

Radovi će biti izloženi i u nekoliko drugih gradova bivše Jugoslavije.

 

Izvor: Tanjug

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *