Izložba “Scene”

Izložba Davida Sube, “Scene” otvara se večeras u 19h, u Domu omladine Beograda (Galerija).

“Scene” je digitalna a/v instalacija (2:21 min, 2012) koja se bavi odnosom slike i zvuka. Predstavlja istraživanje međusobnog uticaja ta dva elementa u jednom delu,  ispitujući njihovo zajedničko delovanje na emotivni doživljaj kod posmatrača.

Video je snimljen “iz ruke“, u jednom kadru (tzv. Dogma format). Kamera prolazi kroz prizor, amfiteatar na Fruškoj gori u sklopu nekadašnjeg školsko-sportskog odmarališta Letenka, prepušten entropiji.

Zvuk koji prati sliku je mešavina opere, muzike, pesme i pretvara se u huk koji se završava glasom koji ponavlja minimalističku melodiju poput mantre.

Slika i zvuk nisu medjusobno uklopljeni kao u filmu. Oni, svako svojim jezikom, govore o mestu koje sporo propada, zaboravljeno u tišini. Međutim, delujući zajedno dovode posmatrača u stanje u kojem će sami doživeti čitavu scenu na “istinit“ način.

David Suba je rođen 1980. godine u Rumi gde živi i radi. Od 1999. do 2007. studirao je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, a 2012. diplomirao na odseku likovna kultura VŠLPSS u Beogradu. Bavi se slikarstvom, fotografijom, videom, muzikom. Radeći kao fotograf grupe Negative objavljivao je fotografije u novinama, magazinima i internet stranicama redakcija.

Izložba traje do 10. februara.

 

Više informacija na: www.domomladine.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *