Izložba rukotvorina “100 žena – 100 minijatura”

Treću godinu zaredom udruženje Etno mreža prikazaće, ovog puta u Etnografskom muzeju u Beogradu, majstorske veštine žena iz cele Srbije u izradi minijaturnih varijanti tradicionalnih rukotvorina. U saradnji sa Privrednom bankom Beograd, koja je partner ovogodišnje izložbe, od 16. do 30. novembra biće predstavljeni najuspešniji radovi, prema izboru stručnog žirija.

Mr. Zlatko Cvetković sa Fakulteta primenjenih umetnosti, koji je ujedno i član stručnog žirija očekuje da će ovogodišnja izložba nadmašiti predhodnu, koja je održana u okviru projekta “Zapošljavanje u ruralnim područjima”, finansiranog od strane Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji. Danijela Radovanović, viši konzervator Etnografskog muzeja u Beogradu, naglasila je širi značaj izložbe i istakla odlučnu saradnju muzeja i Etno mreže, dok je supruga ambasadora Republike Indonezije u Srbiji, gospođa Ijah Samson, istakla svoje zadovoljstvo što je bila u prilici da poseti etno galeriju Etno mreže i sazna više o tradicionalnim srpskim rukotvorinama.

Privredna banka Beograd je obezbedila proctor u izlozima svjih ekspozitura za postavljanje promotivne izložbe, na ukupno pet lokacija u Beogradu – Bulevar kralja Aleksandra 70, Krušedolska 7-9, Braće Jugovića 17, Požeška 152 i Karađorđev trg 1 u Zemunu.

 

Više informacija na: www.ethnonetwork.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *