Izložba “Pokloni od tetke iz Swice”

Izložba “Pokloni od tetke iz Swice” otvara se večeras u Kulturnom centru Grad u 20h, i trajaće do 28. aprila.

pokloni-od-tetke

Biće izloženi lančić sa cirkonskim slovima, kopča za kosu sa plastičnim abažurom, glinena figura patuljka koji stoji na polici, glineni anđelčići u različitim pozama, blokčić u obliku srca sa katancem i ključićem, ruže u kutiji koje navodno  osvežavaju prostoriju (miris bugaske ruže), tigrasti veš protkan čipkom koja štipa, muzičke kutija u raznim oblicima (klavir, violina) sa raznim melodijama klasike, keramičke lampe, razne fontane…

Autorka izložbe, Snežana Filipaš dala je oglas u novinama u potrazi za otkupom ili pozajmicom poklonjenih poklona od raznih ljudi koji žele da učestvuju u pravljenju kolekcije sličnih poklona.

Neki od predmeta koje će posetioci moći da vide su van klišea i gotovo da se graniče sa konceptualnom umetnošću. Oni nude estetiku  koja budi emocionalno, a ne racionalno u ljudima.

Kič je rasprodaja ideala po sniženim cenama. On je slabost umetnika, estetska stranputica. Zasnovan je na potrošačkoj civilizaciji koja proizvodi da bi trošila, troši da bi proizvodila. Kič se ne može pojaviti niti napredovati ako ne postoji kič čovek, ljubitelj kiča.

 

Više informacija na: www.gradbeograd.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *