Izložba Milene Bekmaz

Izložba Milene Bekmaz pod nazivom “International II or how I Exist in the interior of something” otvara se danas u 18h u Magacinu (Kraljevića Marka 4).

“Internal II or how I exist in the interior of something” je projekat koji se sastoji od jedne veće instalacije, snimka prethodnog rada koji je u uskoj vezi sa instalacijom, skulpture i četiri fotografije koje idu uz tu skulpturu.

Dom-omladine-BGD

Instalacija se prvi put izlaže, a namenski je napravljena za ovu priliku. Ona je nastavak rada koji je Milena uradila u sklopu projekta OUT na Festivalu Štajerska jesen u Gracu 2009. godine.

U instalaciju se ulazi, u pitanju je drvena konstrukcija od greda u obliku kuće, veličine 2x4x3 metra. Njena unutrašnjost je obložena membranom napravljenom od selotejpa koju fizički pokreće zvuk niske frekvencije sa šest zvučnika, pa se tako dobija vizuelni efekat organske mase, unutrašnjosti. Nisku frekvenciju prati i visoka – zvuk koji ide konstantno.

Instalacija predstavlja odnos i komunikaciji čoveka sa okolnom sredinom, o komunikaciji unutrašnjosti i spoljašnjosti kao važnim aspektima života i njihovoj neprekidnoj vezi, kao i o tome kako se javno ugrađuje u privatno i intimno.

Izložba će trajati do 10. jula.

Više informacija na: www.domomladine.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *