Izložba kolaža “You disturb my thoughts”

Na izložbi “You disturb my thoughts”, koja će u galeriji SKC-a trajati od 24. oktobra do 8. novembra, umetnici Vesna Pavlović i Eduardo Alvarado predstaviće se kolažima koji su nastali montiranjem originalnih radova (slika, akvarela, crteža), stvaranih tokom čitavog njihovog umetničkog stvaralaštva.

Koristeći tehniku kolaža, kao izraza konstrukcije i dekonstrukcije, ujedinili su fragmente i oblike u jedinstvenu simbolički predstavu. Ovaj nastup, čija je inspiracija u iskrenosti udruženoj sa povišenom osećajnošću i misaonošću, usmerava njihovo zajedničko stvaralaštvo. Kolaži su ispunjeni privlačnom i emotivnom energijom, i serija su ujednačenog, specifičnog rukopisa i likovnog govora usmerenog ka “uznemiravanju” čula.

Naslovi radova kao što su „Dream of you“, „The monster of love“, „Catch my thoughts“, „Passion“, samo su nagoveštaj dijaloga izmedju ova dva umetnika, a kombinovanje i sinhronizacija arhetipskog sadržaja i pojavnog sveta oblika na radovima, govore o trajnosti i kontinuiteta u njihovom radu.

Prilikom susreta na likovnoj koloniji u Španiji, ovo dvoje umetnika prepoznalo je srodnost senzibiliteta.

Eduardo Alvarado (Miranda de Ebro, Španija, 1972) završio je akademiju San Frernando u Madridu 1995. godine. Do sada je imao 40 samostalnih izložbi, a njegovi radovi predstavljeni su i na mnogobrojnim kolektivnim izložbama.

Vesna Pavlović (Niš, 1971) zvršila je Akademiju umetnosti u Novom Sadu. Učestvovala je na preko 200 kolektivnih izložbi i u brojnim umetničkim kolonijama, a imala je 18 samostalnih izložbi. Radi kao profesor na Fakultetu digitalnih umetnosti u Beogradu.

Više informacija na: www.skc.org.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *