Izložba “Kada ako ne sada”

Izložba Marije Marković i Ksenije Jovišević , “Kada ako ne sada”, otvara se večeras u 19h u Umetničkom prostoru U10 (Kralja Milana 10).

Nestrpljivost savremenog čoveka bitno definiše njegov pogled na svet, kao i količinu zadovoljstva i sreće koju je u stanju da oseti. Često u toj neprestanoj jurnjavi za stvarima, onim koje će život načiniti “idealnim”, ljudi zanemaruju isti koji prolazi pored njih.

Medjutim, sreća koju tražimo, i kojoj težimo, samo je u nama. Mudrost se ogleda u čovekovom prihvatanju sebe i sposobnosti postizanja harmonije sa svetom, takvim kakav jeste.

Marija-Markovic-i-Ksenija-Jovisevic

Kada – ako ne sada?

Ako nisam za sebe, ko će za mene biti?

Ako sam samo za sebe, šta sam ja?

Ako ne sada – kada?

(Talmudska izreka)

Ksenija Jovišević rođena je 1988. godine u Beogradu. Godine 2012. diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Gordana Nikolića. U svom radu bavi se sobom u svetu oko sebe, odnosno kakav bi želela da bude. Živi u nadi da će jednoga dana uspešno doseći savršenstvo.

Marija Marković rođena je 1985. godine. Diplomirala je akademske studije-Master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo, 2011. godine. Od 2012. godine je član ULUS-a. Živi i radi u Beogradu.

Izložba traje do 27. aprila.

 

Izvor: www.designed.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *