Izložba “Interpolacije”

Treća izložba “Interpolacije” biće otvorena do 15. oktobra u Konaku kneginje Ljubice (Kneza Sime Markovića 8).

Kustos Muzeja grada Beograda, mr Nada Seferović, će na izložbi predstaviti nove radove umetnika Aleksandra Gligorijevića.

aleksandar-gligorijevic-interpolacije-3-1-700x466

Ova serija izložbi započeta je prošle godine, interpoliranjem u postojeću stalnu postavku devetnaestovekovnog Konaka kneginje Ljubice novih, savremenih dela.

Njihova značajna razlika u istorijskom i vizuelnom karaktera stvara intrigantan i podsticajan kontrast oku posmatrača. Cilj ove serije izložbi je da pokuša da predstavi najznačajnija dela iz zbirke savremene umetnosti Muzeja koja se zbog nedostatka izlagačkog prostora inače ne mogu videti, ali i da ukaže na pojedine tokove aktuelne beogradske umetničke prakse.

U bašti Konaka biće izložene snažne i dinamične, nove skulpture ogromnih dimenzija ovog beogradskog umetnika. Skulpture su oblikovane od modularno sastavljenih delova nekadašnjih Boingovih aviona Jat-ove flote, hladni odsjaj čelika, titanijuma i aluminijuma. Svojim vazdušastim i apstraktnim, ali snažne dinamičnosti oblicima stvaraju sjajan kontrast ambijentu rezidencije nekog dalekog vremena i urbane bašte u kojoj će biti smeštene.

Prateći deo izložbe čine autorski film o nastanku ovih skulptura, i niz razgovora kroz koje će zainteresovani posetioci povremeno moći detaljnije da se upoznaju sa autorom i sa njegovim delima.

Radno vreme Konaka je utorkom, sredom, petkom i subotom od 10 do 17h,  četvrtkom od 12 do 20h i nedeljom od 10 do 14h.

Cena ulaznice je 100 dinara, a za đake, studente i penzionere 50 dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *