Izložba fotografija Milice Mrvić

Izložba “Kulinarske mrvice” Milice Mrvić biće otvorena  u Gornjem holu Doma kulture Čačak, 28. septembra  u 19h.,  i  bići otvorena do 16. oktobra.

Ovaj projekat nastao je kao diplomski rad. Zamišljen je kao lična interpretacija starog kuvara Milicine prabake i recepata njene bake. Originalni kuvar datira s početka dvadesetog veka i pun je recepata i raznoraznih korisnih saveta za modernu domaćicu tog vremena.

Ove fotografije predstavljene kao ilustracije samih recepata, u suštini to nisu, već likovno-estetsko-filozofsko razmišljanje o hrani.

Milica Mrvić je rođena 1987. godine u Beogradu, gde je i diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti, na odseku primenjena grafika, atelje fotografija u klasi prof. Branimira Karanovića. Učestvovala je na brojnim kolektivnim izložbama, kao što su 44. Majska izložba ULUPUDS-a, međunarodna manifestacija grafičkog dizajna i vizelnih komunikacija u Zagrebu, ZGRAF, Belgrade Design Week, Mikser festival,  Noć muzeja i mnogim drugim. Jedna je od organizatora sada već tradicionalne prolećne izložbe “Medvedi- U čast proleću”. Živi i radi u Beogradu.

Nakon otvaranja izložbe, druženje će se nastaviti u cafe-clubu Velvet (Karađorđeva 15) gde će se održati prva Kišobran žurka u Čačku, sa početkom od 22h.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *