Izložba crteža Nataše Kokić

Samostalna izložba crteža Nataše Kokić, “Pejzaži”, otvara se u četvrtak, 28. februara od 20h u galeriji U Podrumu (Kosančićev venac br.20). Koncept ove izložbe zasniva se na dve ravnopravne slikarske tehnike – ulju na platnu i crtežu. 

Prvi put beogradskoj publici biće predstavljena najnovija serija crteža rađenih olovkom na papiru, pored ranijih radova, nagrađivanih slika.

Pejzaž se u Natašinom slikarstvu kao tematski okvir nalazi od ranije, a sada je kroz tehniku olovke na papiru, kao i kolorit koji ovaj pristup uslovljava – crno/belo, slikarski i idejno razvijen. Pejzaž je mesto sigurnosti i nade, mesto gde možemo naći snagu da istrajemo u onome sto želimo.

Nataša Kokić (Beograd, 1979.) diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti 2005. godine, a 2010. je dobila diplomu Magistra. Trenutno je na doktorskim studijama.

Od 2001. godine izlaže na grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Boravila je na Islandu, u Holandiji i Srbiji u okviru rezidencijalnih programa.

Dobitnik je nekoliko nagrada: 2008 – KulturKontakt Austria i Henkel Art Award za crtež, sertifikat, predstavnik Srbije; 2006 – Nagrada galerije Ilija M. Kolarac za najbolju izložbu u sezoni 2005/06, Beograd, Srbija; 2001 – Nagrada Fakuleta za crtež, Fakultet likovnih umetnosti, Beograd, Srbija.

Radovi ove umetnice nalaze se u kolekcijama Siemens kompanije, Beč, Austrija, i galerije Ernst Hilger Contemporary, Beč, Austrija. U Švedskoj, njene radove otkupio je grad Stockholm 2012. godine za Stockholms lans landsting. Nataša Kokić živi i radi u Beogradu.

Izložba će trajati do 15. aprila.

 

 Izvor: designed.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *