Izlet u istinu, 46. Bitef

Od svog osnivanja 1967. godine, Bitef (Beogradski Internacionalni Teatarski Festival) je neprekidno pratio i podržavao najnovije pozorišne tendencije. Rastući i razvijajući se, postajao je jedan od najvećih i najvažnijih evropskih festivala. Već više od četiri decenije prevazilazi sve političke i kulturne barijere i uspešno ide u korak sa burnom evolucijom pozorišne umetnosti.

Program festivala se održava na različitim gradskim lokacijama, pozorišnim kao i drugim originalnim prostorima. Bitno je istaći da je Bitef manifestacija takmičarskog karaktera. Dodeljuju se dve nagrade za predstave u zvaničnoj selekciji glavnog programa:

gran-pri “Mira Trailović” – za najbolju predstavu
specijalna nagrada – za specijalni doprinos pozorišnoj umetnosti.

Pored toga postoji i Nagrada publike, ali i Politikina nagrada koju dodeljuje žiri.

Izlet u istinu je slogan ovogodišnjeg Bitefa koji traje od 12-22..septembra. Svečano ga  otvara italijanski autor Romeo Kasteluči, čija će predstava „The four season resaurant” biti izvedena kao prva premijera u glavnom programu.

Prateći program Bitefa može biti zanimljiv publici, dok ulaznice za predstave u glavnom programu koštaju od 600 do 2000 dinara i mogu se kupiti na blagajni Pozorišta na Terazijama svakog dana od 10 do 17 sati i pola sata pre početka predstava. Svi prateći programi, osim Bitefa na filmu i predstave „Žabe u vreloj vodi”, su besplatni.   

Glavne i prateće programe možete pogledati na stranici: www.bitef.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *