Ivan Džolić Fashion Show

U petak, 26. aprila, u kasnim večernjim satima u klubu „Krug“, dizajner i stilista – Ivan Džolić predstavio je svoju kolekciju za Proleće/Leto 2014. godine.

DSC_6547

Već na samom ulazu, osim srdačnih devojaka koje su delile piće dobrodošlice, dočekali su nas panoi sa fotografijama kampanje za najnoviju kolekciju. Nakon dvodimenzionalnog upoznavanja sa kreacijama usledilo je i ono živo, opipljivo.

DSC_6460

Umesto da hodaju po pisti, modeli su bili segmentalno raspoređeni unutar kluba, tako da su svi prisutni bili aktivni učesnici same prezentacije.

DSC_6465

Dok su prisutni cirkulisali, zagledali, slikali…i sam autor je bio deo mase, trudeći se da podjednako odvoji vreme kako za bliske prijatelje, saradnike, nas novinare, tako i za sve ostale koji su želeli da saznaju nešto više o novoj kolekciji ili njegovom radu uopšte.

Atmosferu su dodatno ’zagrejali’ house bitovi, za koje su bili zaduženi DJ Pop & Nadežda.

DSC_6496

Ready to Weare Collection je inspirisana uličnom modom Londona i prvenstveno je namenjena mladim ljudima, ali i svima onima koji ne robuju modnim trendovima i preferiraju nešto urbaniji stil odevanja.

DSC_6467

Kolekciju čini četrdeset odevnih komada, načinjenih uglavnom od prirodnih materijala, svedenog ali u isto vreme i veoma modernog kroja. Jarke boje, printovi i nezaobilazna crna – miks u kom svako može pronaći nešto za sebe.

DSC_6495

Iako je akcenat na street style-u i uopšte urbanom i upečatljivom, veći deo modela se može nositi i u izuzetno posebnim prilikama.

DSC_6500

FOTOGRAFIJE: Zoran Kovačević

Naš sveobuhvatni utisak, kako same večeri tako i o aktuelnoj kolekciji je veoma pozitivan, a mladom umetniku želimo mnogo sreće u daljem radu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *