Intervju: Ana Mašulović, mlada estradna umetnica

Pred ljudima je u današnje vreme šarolik izbor vođenja ličnih života. Talentovana za jednu stvar, a strastveno zaljubljena u drugu, Ana Mašulović se našla u nebranom grožđu. Ne odustajući ni od jedne ni od druge, kaže da se ne plaši padova, da želi muškarca uz kog bi gradila veličanstvenu karijeru – podizanje porodice. A pored te, volela bi da se ostvari i profesionalno. Danas priča kako vidi sebe sa dvadeset, druge žene i moderne probleme.

Da li si tip žene koja pouku izvlači iz greške ili paničiš kada pogrešiš?

Ne volim da grešim, i kada bih mogla da biram ne bih grešila. Ali ako se greška dogodi, učim iz nje, ali prvenstveno iz tuđih.

Koliko vidiš sebe kao karijeristu i da li bi zbog nje isključila zasnivanje porodice?

Nikada se ne bih opredelila za karijeru ispred porodice i emotivnog života. Štaviše, itetako bih radila na tome da prvo pronađem nekoga uz koga bih i mogla da gradim karijeru. Ali sebe smatram ženom od akcije, jer ako nešto radim, težim da to uradim na najbolji mogući način. Samo, ja se još uvek tražim, ne radim bilo šta da bih, eto, radila.

Pošto već studiraš DIF, a baviš se i pevanjem, logično pitanje je – da li voliš da pevaš dok treniraš?

(smeh) Dobro pitanje, često mi se dešavalo da vežbam i da pevam, naročito kad radim kardio vežbe, neretko trčim i pevam ili skačem i pevam. Praktični spoj lepog i korisnog.

Kakav uticaj sport ima na tvoj život?

Sport na moj život ima veliki uticaj. Ne mogu da ga zamislim bez sporta! Odličan način, bar za mene, za otklanjanje nervoze, stresa i loših misli. Kada se bavite sobom, zadovoljniji ste.

Koliko fizički trening znači za ženu?

Vežbanjem, žena samo može samo da bude zadovoljnija sobom! Tokom fizičke aktivnosti se luči endorfin, hormon sreće, jačaju se imunitet i naravno bolji vizuelni efekat. Kada sebi postavite jasan cilj u vežbanju i ispunite taj cilj, shvatićete da je i u životu isto baš kao i sa vežbanjem.

Ako bismo bili isključivi, da li DIF ili pevanje?

Trenutno, ako sam isključiva, to je DIF, zašto se i obrazujem, fizička aktivnost, jer me pokreće. A obrazovanje je ključno za modernu ženu.

Postoji li neki ženski, kućni, posao koji voliš da radiš i neki od kog bežiš?

Ne volim usisavanje. Mada ga ne bih striktno definisala ženskim, to može biti i muški posao. A posao koji mi ne smeta je pranje sudova. Pre ću ih oprati na ruke nego staviti u mašinu.

Da li su te na poslovnom ili na ljubavnom planu iskoristili?

Moram priznati da jesu, ali ne baš striktno iskoristili. Recimo, za posao se događalo, ali u nekom smilsu uskraćena, i to je promenilo mene i moje posmatranje na ljude. Zbog čega sam definitivno počela drugačije da se postavljam prema drugima.

U ljubavi nisam bila iskorišćena, ali ono što se događa svim ženama, u određenom trenutku moje poverenje je bilo izigrano. U periodu naivnosti i lepe mladosti, kada bezuslovno verujemo, tada se dogodilo nekoliko situacija koje su me takođe naterale da se drugačije postavljam prema muškarcima. Najiskrenije poverenje je poljuljano i to me je skroz poremetilo, pa drugačije gledam svakog svog partnera. Zbog toga sam se i zatvorila. To su iskustva koja su me dovela tu gde sam i radim ovo za šta sam se opredelila. Što ne znači da me neko buduće iskustvo neće pomeriti u drugom smeru.

Koja je po tebi najveća slabost žene?

To je definitivno nedostatak poverenja i samopouzdanja. Da bi žena vodila porodicu, posao, potrebno je veliko samopouzdanje da bi donela pravu odluku.

Koliko je teško pevati prateće vokale i postoji li razlika?

Naravno da postoji razlika. Veliko je zadovoljstvo pevati, ali to je posao kao i svaki drugi. A kao i svaki drugi posao, nije ga jednostavno ni lako raditi. Bitan je dobro usaglašen tim. U tom svetu postoji mnogo sujete i ljubomore, ali naravno i u svakom poslu. Možda je najbitnije održavati energiju i dobro raspoloženje. Posao pevača je da na nastupu, koncertu zabavi masu, podigne je. Dešava se često neprofesionalnost tima pa dođe do svađe iza kulisa. To je ono što poljulja pevača ako nije dovoljno dobar profesionalac, glumac, da sve to sakrije, što može dovesti do fijaska. Prelep je osećaj, ali loši dani i raspoloženje se ne praštaju.

Prateći vokali, sa druge strane, su timski rad. Mnogo više stvari mora da se nauči, no što zna pevač. Trenutno pevam sa Irinom i Tanjom. Nas tri moramo da postanemo jedna osoba, da pratimo emociju pevača, da pratimo boju glasa, energija mora da se poklopi. Mnogo je sitnica koje moraju da se usavrše da bi sve to zvučalo dobro.

Da li si se pitala šta mi žene u stvari želimo?

Da ti znaš, ne bi me pitala 🙂 Da ja znam, odgovorila bih:”Znaju!” 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *