INDEX.ŽENE: Tribina “O ženskoj seksualnosti”

Druga tribina u okviru izložbe INDEX.ŽENE Andreje Kulunčić, održaće se u sredu, 29.05., u Salonu muzeja savremene umetnosti (Pariska 14), sa početkom u 18 časova.

muzej savreneme

Ova tribina biće posvećena konstruisanju pojma ženske seksualnosti kroz različite istorijske periode – od viktorijanske epohe do savremenog doba.

Šta su politički prostori seksualnosti? Da li i kome pripada (naša) seksualnost? Da li je ona ikada u pojedincu/ki i na koji se način seksualnost politizuje? Ovo su samo neka od pitanja o kojima će biti reči na  tribini INDEX.ŽENE. Kako se navodi u saopštenju organizatora, “ovo izlaganje biće nadahnuto nedavnom slutnjom ser Normana Tebita, britanskog konzervativca, o tome kako bi izgledao svet kada bi na  tronu Ujedinjenog Kraljevstva bile kraljice lezbejke”. Osim toga, kroz predstavljanje radova 4 fotografkinje: Zanele Muholi, Džoan Biren, Ti Korin i Keti Kejd, govoriće se o političkoj subjektivizaciji lezbejske  zajednice.

Ulaz je slobodan, a učesnice debate su Marina Martić, istoričarka umetnosti, Adriana Zaharijević, teoretičarka i Lepa Mlađenović, feministička i lezbejska konsultantkinja i aktivistkinja. Moderiraće Tanja  Marković, psihološkinja i feministička aktivistkinja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *