Hipnotisan njenim pogledom

Kratak susret lutajućih misli dvoje stranaca u tmini jedne noći, izrodio je nešto veličanstveno. Nešto što on do tada nikada nije osetio. Spazivši njen pogled na sebi, prvo je osetio užasan bol u stomaku, kao da ga je neko udario. Pogled nije odvajao, gledao ju je pomno, sve dok ona nije svoj oborila. Okrenula se prema osobi do koje je stajala i nežno je prstima prošla kroz svoju sjajnu kosu. Nastavio je da je gleda. Na sebi je imala usku crnu haljinu koja je pratila liniju njenog tela koja se završavala iznad kolena. Leđa su joj bila gola i pod obrisom svetlosti. Jasno je mogao da vidi da se naježila, da joj je bilo hladno. Prešla je desnom rukom preko leve i na taj način je pokušala da se zagreje. 

Njena tamna i sjajna kosa koja se previjala na obrisima tmine, mistično je pokušavala da kaže nešto o njoj. U levoj ruci je držala čašu sa konjakom koju je nežno grejala. Svaki gutalj koji je unela u sebe je sa tolikom strašću mamio osmeh. Uživala je Nije mogao oka da skine sa nje. Čak je i zamišljao kako bi izgledala kad bi je skidao. Kad bi se dva stranca izgubila u moćnim dodirima i prepustili se kosmičkoj slobodi užitaka bez predrasuda. On nije znao njeno ime, a nije ni bilo potrebe za tim. Zamislio je kako kreće ka njoj, uzima njenu ruku i odovodi je do mračnog kutka. 

Prislanja je na zid i stavlja ruku na njen vrat. Prislanja svoje usne na njene, samo ih mazi, i dah po dah udaljavaju se sa ovog sveta. Ona dopušta da je on odvede do najudaljenije zvezde u svemiru. Nema okretanja, nema granica, nema osuđivanja. Samo dva stranca koja otkrivaju bezgranične horizonte strasnih kontakta. Svoju ruku polako spušta na njen struk, prinosi je k sebi. On zna da je sutra nikada više neće videti i da je to njihova noć.

Model: Aleksandra Dobrić

Fotografija: Lela Radulović

Hipnotisan njenim pogledom, konačno kreće ka njoj, prilazi joj i zaustavlja se. Pogledi im se ponovo sreću. On svoje noge ne oseća. A nema ni glasa. Obavijena velom magije, zavodljivo mu se nasmeši, okrene se i ode. Pratio je njenu siluetu kako se graciozno provlačila kroz gomilu. Kako je snagom harizme pravila procep u masi, kao Mojsije u moru. Ona je prošla, otišla i nije se okrenula. Nijednom. On je ostao da stoji tako sve dok njegova žena nije došla do njega i pitala ga gde je mislima odlutao…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *