Gwen, žena koja ne stari

Žena koja je pronašla eliksir mladosti, ali čije odrastanje se jasno vidi kroz njenu karijeru dugu više od 20 godina.

Moram priznati da joj se divim još od tinejdžerskih dana, iako sam uvek izbegavala idolopoklonstvo. Definitivno se izdvaja od svih ostalih pevačica, možda nema toliko hitova kao Madonna i nije klasična diva kao Beyonce, ali Gwen Stefani je definitivno veliki muzičar, zvezda i žena sa stilom.

gwen1

Kao što se njena muzika menjala od ska do popa, tako se menjao i njen stil, ali je uvek ostajala dosledna svom divljem rokerskom duhu. Različita od većine pevačica, Gwen je postavljala trendove kroz svoju karijeru pa se može ponekad učiniti da crveni ruž i platinasto plava kosa nisu postojali dok ona nije počela da ih nosi. Besprekorni ten, zavodljive oči, pomalo dečačka građa i agresivni pokreti na sceni u isto vreme su ostavljali utisak nežne dame i opasne divljakuše.

gwen5

gwen6

Kada je počela da peva u No Doubt, kolege su joj bili njen brat i njegovi drugari, što joj je verovatno dalo slobodu da se ponaša kako hoće i da bude one of the boys. Odeća koju je tada nosila bila je u skladu sa modom tog vremena, brzih devedesetih, napadna, šarena, mešavina grandža, panka, regea, rokabilija i ska, roze kosa i proteza, martine i starke. Sve što je imala na sebi izgledalo je nabacano i bez smisla, ali se savršeno uklapalo u njenu građu tela i duh. Jedino kada smo je videli obučenu žensteveno bilo je u spotu Don’t speak, koji je i zahtevao takav stajling zbog tužnog teksta i ostavljanja utiska napuštene, ranjive devojke.

gwen7

Kada je 2004. godine počela da gradi solo karijeru, izdala album i modnu kolekciju L.A.M.B. u potpunosti je promenila svoj stil, čemu je verovatno doprinelo i to što se udala i ostala trudna sa svojim prvim detetom. Njena modna marka je kao i njen lični stil, mešavina svega, svih muzičkih pravaca ranije nabrojanih kao i različitih modnih epoha. Tada je počela i njena intenzivna saradnja sa modnim bogom John Galliano-m, koji joj je radio kostime za spotove, editorijale i turneju i koji joj je par godina ranije kreirao venčanicu. Njen stil u privatnom životu takođe je napredovao, počela je više da nosi dizajnerske stvari, ali i stvari iz svoje kolekcije. Izgledala je elegantno i prefinjeno, ali se uvek mogao prepoznati neki buntovnički momenat koji je verovatno proizilazio iz njenog karaktera.

gwen3

gwen4

Sa drugim solo albumom, The Sweet Escape, došle su nove promene. Album je naginjao r’n’b muzičkom pravcu pa je i njena odeća obogaćena detaljima u skladu sa tim. Velike naočare, zlatni lanci i sjajni materijali, šljokice i animal printovi. Pravi swag.

gwen2

Posle svega, uspešne solo muzičke karijere i osnivanja modne linije, Stefani se vratila svojim korenima i opet počela da radi sa No Doubt. Pošto ne bi imalo smisla da nastavi da nosi raskošne haljine ili vroglave štikle uz ovu muziku, vratila se svom ormanu od pre 15 godina, ali je ostavila bitne detalje novoizgrađenog stila. Sada je opet malo pankish, nosi martine i štikle, široke pantalone, kratke majice i kape, ali i providne sexy materijale i haljine zanimljivog kroja. Nije odustala od belih atlet majica, upečatljivog nakita, animal printova, ali ni od svog zaštitnog znaka platinaste kose i crvenog ruža.

gwen

Ona je najbolji predstavnik eklektičnog načina odevanja, a ujedno i jedina osoba koja može da iznese isti print od glave do pete i da izgleda kao milion dolara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *