Gavin Menziz dolazi u Beograd

Gavin Menziz, istoričar i autor knjige “Iščezlo carstvo Atlantide“, boraviće danas u Beogradu, a svoju knjigu potpisivaće u knjižari Delfi SKC od 18h.

Knjiga “Iščezlo carstvo Atlantide“ čitaocima predočava smelu ali nimalo neosnovanu tvrdnju da su stanovnici Atlantide otkrili Ameriku pre bezmalo 4.000 godina, i vladali ogromnom sredozemnom imperijom koju je prirodna stihija zbrisala sa lica zemlje oko 1500. godine stare ere.

Privlačno kao pustolovina Indijane Džonsa, sa zapletom koji nas vodi na putovanje širom sveta, “Iščezlo carstvo Atlantide“ doživljava se kao uzbudljiv, neodoljiv pohod za istinom i revolucionarno delo popularne istorije koje će zauvek izmeniti naše shvatanje prošlosti.

Gavin Menziz je pisac dva svetska bestselera, “1421: Godina kad je Kina otkrila svet“ i “1434: Godina kad je veličanstvena kineska flota doplovila do Italije i pokrenula renesansu“. Njegove ideje predstavljene su u “Njujork tajmsu“, “Njujork tajms magazinu“ i “Volstrit žurnalu“, a predavanja je držao u Kraljevskom geografskom društvu i Nacionalnom pomorskom muzeju u Londonu, u Kongresnoj biblioteci SAD i u drugim uglednim institucijama.

Gotovo dve pune decenije obavljao je službu u Kraljevskoj mornarici, gde je stekao čin kapetana fregate. Upravo je poznavanje pomorskog putovanja i navigacije ukresalo u njemu iskru zanimanja za epska putovanja kineskog admirala Dženg Hea, kog opisuje u knjigama „1421.“ i „1434.“. Gavin danas živi u Londonu.

 

Više informacija na: www.laguna.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *