Garage fire! Campus Fest

Garage fire! Campus Fest 2013 održava se večeras na Letnjoj pozornici Doma kulture Studentski grad sa početkom u 20h.

Festival se ove godine peti put organizuje, a nastupiće bendovi iz Srbije i regiona – Threesome, RECYCLEBeINg, The Schtrebers, Saša 21 (Pula, Istra, Hrvatska), Črni Peter (Ljubljana, Slovenija).

garage-fire-campus-fest-2013-u-domu-kulture-studentski-grad

Ovo je jedinstvena muzička manifestacija koja neguje i promoviše autorsku, alternativnu rock & roll muziku koju stvaraju mladi umetnici iz Srbije, zemalja bivše Jugoslavije, ali i celog sveta. Namenjen je pre svega mladim ljudima koji žele alternativu društveno prihvaćenim elementima mejnstrim muzike i turbo folka.

Threesome su eksplozivan surf rok bend iz Beograda. U početku su se bavili samo instrumentalnom muzikom, međutim vremenom si prerasli u bend koji neguje rok stil ranih ’60-tih godina kao i novi talas, pank i math rok.

RECYCLEBeINg su intelektualni post punk band nastao 2009. godineod grupe muzičara okupljenih za nastup na festivalu Novi Balast. Eksperimetiše sa zvukom i rečima. Imali veliki broj nastupa po klubovima u Beogradu. Po rezultatima glasanja posetilaca sajta popboks.com, ovaj bend se našao na listi najboljih novih bendova za 2010. godinu.

The Schtrebers, instrumentalni muzički sastav iz Beograda koji postoji trinaest godina. Do sada su održali na desetine koncerata po beogradskim klubovima, ali i širom Srbije.  Prvo izdanje su objavili 2013. godine. Njihov zvuk se može opisati kao instrumentalni hard rok.

Saša 21 (Pula, Istra, Hrvatska) Indi, punk rok bend sa lucidnim stihovima. Frontmen grupe je Sale Veruda, gitarista i osnivač Kud Idijota.

Črni Peter (Ljubljana, Slovenija) je tročlani sastav osnovan u proleće 2012. godine. Inspirisani su muzikom punk bendova ’80-tih. Garažni, postpank bend.

Ulaz je besplatan, a slučaju kiše koncerti se pomeraju za sledeći dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *