Friends with benefits? Neka hvala!

Vikend. Svi ga volimo. Ja ga volim jer samo vikendom mogu da jedem kolače u ,,Vremeplovu’’ (subota – jedini dan za slatkiše), obiđem sva mesta u gradu i prisustvujem svim događajima. I žurkama, naravno.

Neocekivan poziv na žurku kod Eminog bivšeg dečka.  Obožavam žurke bivših momaka. Pitate se zašto ? Zato što tu budu njihove sadašnje devojke, a obično se onda potrudiš da zaseniš sve njih tamo. Pomalo zlobno? Ne, samo hranim svoj ego. Valja to malo tako. Žena bez samopouzdanja i nije žena. Džaba ti i dobra šminka i garderoba ako ne znaš to da izneseš.

Ema je naredila “fuliranje” , dakle od glave do pete kompletan tretman. U ovakvim slučajevima, moraš da izgledaš savršeno.  Mislim da mala crna haljina rešava sve nedoumice. Uparena sa crvenim Jimmy Choo cipelama . Kombinacija izabrana. Šminka neutralna. Kosa ravna, nema greške. Birkinka tu. Sve je spremno.

Fotografija: Mina Gudurić

Rešile smo da idemo taksijem. Morale smo sebi da pružimo taj luksuz da se “oduzmemo” večeras. Znaš, naporna nedelja, bivši momak sa super-seksi  novom devojkom, gomila dosadnih tipova koje bi trebalo izbeći. Stižemo poslednje.  Kada stižeš poslednji, svi te zapaze. I to su uglavnom pogledi od glave do pete. A to je ono čime se mi zene hranimo.  Samo izbegavajte dugo kašnjenje, jer su onda uglavnom svi pijani i tad neće ni primetiti da ste tu.

Ema je davno stavila tačku na tu vezu, ali vidim da joj nije bilo svejedno kada je videla Marka sa svojom novom izabranicom.  Njena suparnica je inače bila novo lice Maxima.  Plavuša raskošnih oblina, podseća na Pam iz vremena Baywatch-a, san svakog muškarca. Iole normalnog muškarca. Ovoj Pam najveći životni problem tog trenutka bio slomljeni nokat. Rekoh Emi  da se ne uzbuđuje oko njihove veze, trajaće kraće nego žurka. I bila sam upravu.

Elem, žurka je nastavila svojim tokom.  A ja sam od silne dosade počela da “tučem” po medovači. Eme neko vreme nije bilo. Kontala sam ili je sa Markom, ili sa nekim novim.Pogled po sobi, nema ni Marka, ni Eme.  Izgleda da se igraju drugara sa povlasticama. No, njihova stvar.  Ja sam sebi našla zanimaciju. Visok, preplanuo, tamne oči, lep osmeh, dovoljno za neobavezan flert. I gledali smo se dobrih sat vremena. Čekalo se da on načini prvi korak. Ja  sam ipak staromodna devojka.

Za mene muškarci osvajaju zene, a ne obratno. I prisao je. Ide ka meni bojažljivo. Baš je nesiguran. Ne znam zašto kada mu fizički baš ništa ne fali. Ali kada je progovorio… Da li je moguće da muškarci hvataju devojke na foru kola, firmi, novca? Kakve su to devojke koje na to pristaju i kojima je takav način muvanja zanimljiv. Ne želim ni da znam.

Gde su komplimenti, pa i one otrcane fore tipa: ,, Zašto dama sedi sama?’’ Ne znam zasto su muškarci toliko nekreativni? Misle da svaka devojka pada na bacanje ključeva od kola na sto, rolex (koji je falš) i onu priču: ,,Znaš, ja držim tu i tu firmu.” On nije ni stigao da izgovori tu rečenicu do kraja, niti da izbaci ključeve, već sam napustila prostoriju. Ema bi pod hitno trebalo da se pojavi, jer je žurka totalni promašaj.

Masa tatinih sinova i Maxim devojaka. Nailazim na Emu koja izlazi čupava iz sobe, rekoh:,,Bivši ti se bas srozao, pogledaj kakva sirovina dolazi na žurku. Ne pripadamo ovde, idemo u neki bar da se dokrajčimo.’’ ,, Samo trenutak’’ reče Ema i ulazi u sobu u kojoj su svi . Izgleda da će Ema da podigne žurku na viši nivo. Uzima čašu i nazdravlja pred svima za seks koji su ona i Marko upravo imali. U sobi  muk. Ha, znala sam da je kraljica, ali tolika – nisam. Smejem se i plačem u isto vreme. Žurka taman postaje interesantna, a mi moramo da idemo. Ema se okrece ka Marku i na uho mu sapuće :, Umeš ti i bolje!’’

Fotografija: Lela Radulović

Model: Philip Pharrell

Nas dve smo se smejale celim putem. Kako je ona to izgovorila, preko histeričnog napada blodine kojoj su verovatno svi nokti popucali, do Marka koji je na sve to samo zinuo i reč nije progovorio.  Upadamo u “Lazino tele” i krećemo sa eksiranjem tekile. ,, Znas Ema, iz svega ovog večeras vidim da je svet otisao u k… I danas je jako teško naći nekoga normalnog, al’ to nije razlog da se vraćaš na staro. Ne treba ti polovno više. Zaslužujemo i više od poziva na žurku bivšeg, zar ne? ‘’,,Ma da, prerasle smo mi to odavno, samo mi je bilo interesantno da ga provociram. Živele! Za tebe i mene na pragu novih ljubavi .’’ 

Mamurluk. I to onaj najgori oblik. Telefon mi se usijao od poruka i poziva. Ema. Nisam ni mislila da je neki frajer. Ne sećam se tog dela večeri kada smo se razdvojile i kako sam ja završila u stanu, ali ona je na pragu ,,Dva anđela’’ izgleda upoznala svog  ‘’anđela’’.  Kreće priča o tome kako je savršen, pristojan, učtiv itd, a ne shvata da je to obična žvaka za krevet. Ko ti još pri prvom susretu kaze:,, Ti si najlepša devojka od svih. Oženio bih te, majke mi.‘’ Prvo to “majke mi”, naježim se od toga, a drugo završili su u krevetu.  Popizdela sam. Kako može da ispadne glupa, kao da joj nisam sto puta “otvarala” glavu o takvim stvarima.  I u pravu su kada kažu: ,, Ne postoji ženskaroš, postoji pametan muškarac kojem sve žene daju! ‘’

One Reply to “Friends with benefits? Neka hvala!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *