Festival uličnog plesa “Dancing City 2”

Drugu godinu za redom Beograd ima čast da organizuje ovaj edukativni festival. Dva dana najboljeg savremenog hip hop, jazz i street plesa, 6. i 7. oktobra u Domu omladine!

Dancing City otvoren je za plesače svih plesnih stilova koji su željni novih znanja i iskustava. Uz pomoć Ambasade SAD u Beogradu i Ministarstva kulture Republike Srbije, Dom omladine Beograda ugostiće dva vrhunska svetska koreografa Mishu Gabriela i Mehmeta Durmaza.

Koreografi koji su saradjivali sa najvećim svetskim  zvezama (Michael Jackson, Rihanna, Janet Jacson, Shakira, Jastin Timerlake i drugima) održaće više radionica new style-a, hip hopa i savremenog plesa.

Trejler za film “Uhvati ritam 4: Revolucija” – trenutno se daje u bioskopu Tuckwood

Kroz edukativni pristup Festival obrađuje različite stilske oblasti iz sveta igre, kao i stvaralaštvo poznatih koreografa čiji je rad u značajnoj meri uticao na razvoj plesne umetnosti. Cilj festivala je da u Srbiju svake godine dovodi renomirane koreografe iz Evrope i sveta, koji imaju jako uporište u profesionalnom plesnom obrazovanju, i bave se hip-hop, jazz-dance i savremenim plesnim programima.
  
Ulični ples (street dance) uživa izuzetnu popularnost širom sveta. U nedostatku visokih školskih ustanova iz oblasti plesa, kao i ograničenosti u edukativnim projektima u Srbiji, ovakav festival plesa edukativno-kulturnog karaktera je od neprocenjive važnosti. Beograd je prošle godine imao čast da bude organizator prvog edukativnog festivala plesa Dancing city, uz pomoć Ambasade SAD u Beogradu, Ministarstva kulture republike Srbije i Doma omladine Beograda.

Više informacija na: www.dancingcity.rs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *