Festival Sound and visions

Multimedijalni festival Sound and visions održava se od 28. do 30.juna u Majdanpeku, a čine ga četiri glavna i jedan prateći program.

123135559851c6e2e41aa96336419778_orig

Ovo je četvrti put kako se festival održava, a ciljevi su doprinos decentralizaciji kulture Republike Srbije, revitalizacija alternativne kulture među mladim ljudima Majdanpeka, stvaranje pozitivnog imidža grada, i očuvanje i podizanje postavljenih produkcijskih standarda organizacijom prethodna tri festivala.

Tokom tri festivalaska dana biće održano šest rock and roll koncerata – prvi put će učestvovati bendovi iz regiona, zatim tri celovečernje filmske projekcije (sa pet srpskih premijera), radionica fotografije, oslikavanje dva murala u gradu i predstavljanje dve video instalacije mladih autora iz Beograda kao i predavanje o open source pokretu i njegovoj upotrebi u izradi muzičke produkcije.

Publika će biti u prilici da komunicira sa najaktuelnijim radovima iz oblasti koje programske celine pokrivaju. Svakom autoru je omogućeno da prisustvuje festivalu i da direktno kroz kontakt s publikom vidi reakcije na svoj rad, što bi trebalo da pomogne publici da bolje razume nastanak umetničkog dela, a umetnika spreči da napravi hermetično delo.

Program je besplatan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *