Festival Sedam veličanstvenih na BELEF-u

Festival evropskog dugometražnog filma Sedam veličanstvenih, održava se na BELEF sceni u dvorištu Pete beogradske gimnazije od danas, 10. do 12. jula .

Projekcije filmova zakazane su za 21h i 23h. Ove godine biće predstavljena tri autora – Tomas Ridelšajmer (Nemačka), Mika Ronkainen (Finska) i Mark Isaks (Velika Britanija).

7 velicanstvenih

Filmovi koji se prikazuju na festivalu osvojili su sve velike svetske festivale i postali značajni segment savremene kulture. Festival se ukuljučuje i u najaktuelnije evropske dokumentarističke tokove i predstavlja neke od najvećih autora evropskog dokumentarizma.

Tomas Ridelšajmer bavi se fenomenom umetnosti i ritmovima stvaranja, kreativnom pulsiranju umetnikovog disanja u spoju sa delom i prostorom u kome nastaje.

Mika Ronkainen preispituje ritmove ćutanja i saopštavanja kroz različite, iznenađujuće forme, od artikulisanih do neartikulisanih.

Mark Isaks je kroz psiho-socijalnu vizuru usmeren na pulsiranje ljudi u urbanim sredinama Engleske, na ritamove njihovog prisustva i neprisustva, prihvatanja i odbacivanja.

Program:

10. jul  – Režija Tomas Ridelšajmer

21h – ZEMLJA DIŠE (Nemačka, 2012)

23h – DODIRNI ZVUK (Nemačka, Velika Britanija 2004)

11. jul – Režija Mika Ronkainen

21h – FINSKA KRV, ŠVEDSKO SRCE (Finska, 2012)

23h – URLAČI (Finska, 2003)

12. jul – Režija Mark Isaks

21h – PUT – PRIČA O ŽIVOTU I SMRTI (V. Britanija, 2012)

23h – SVE SE BELI U BARKINGU (Velika Britanija, 2007)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *