Festival Resonate 2013

Međunarodni festival novih medija Resonate 2013 održava se u Domu omladine Beograda od 21. do 23. marta.

Beograd će posetiti više od 800 posetilaca iz različitih delova sveta koji će se upoznati sa radom svetskih umetnika, ali i aktivno učestvovati u brojnim radionicama.

Festival obuhvata teme od softverskog inžinjeringa do teorije vizuelnih umetnosti. Tokom tri festivalska dana vrhunski umetnici i mislioci savremenog društva podeliće svoja znanja i iskustva sa posetiocima tokom 31 predavanja, 16 radionica, debata, edukativnog i muzičkog programa.

Učešće na radionicama pokrenuće različite vrste debata o načinu prezentacije poruka i korišćenju savremene tehnologije u kulturi i umetnosti. Posmatrajući razvoj tehnologije, neophodno je sagledati širi društveni kontekst od njene praktične upotrebe – važno je predstaviti na koji način i u kojoj meri će ona izmeniti lice sveta i društva.

Dnevni program je kreiran u partnerstvu sa vodećim obrazovnim institucijama u oblasti interaktivne umetnosti, digitalnih medija, umetnosti i dizajna. Umetnici koji će učestvovati u dnevnom programu su: Casey Reas, Joachim Sauter (ART+COM), Zimoun, Klaus Obermaier, Moritz Stefaner, Zach Gage, Tale of Tales, Golan Levin, Ivan Poupyrev, Raquel Meyers, Anthony Dunne (RCA), Cohen van Balen, Karsten Schmidt, Spaces of Play, Memo Akten, Andreas Müller (Nanikawa), James Bridle, Liam Young, Andreas Gysin, Greg J Smith, Kyle McDonald, Peter Kirn, Studio NAND, onedotzero i mnogi drugi.

Organizatori Festivala su omogućili besplatan ulaz za 150 naših najboljih studenata.

 

Izvor: B92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *