Festival – Nedelja svesti o mozgu

Pod sloganom “Svi mozgovi na jednom mestu”, po deveti put u Beogradu i prvi put u Novom Sadu, od 11. do 17. marta biće održan međunarodni festival popularizacije neuronauka – Nedelja svesti o mozgu.

Festival - Nedelja svesti o mozgu

Posetioci će, na pristupačan način i kroz druženje, moći da se upoznaju sa pravim mozgovima, da se okušaju u testovima pamćenja i crtanja u ogledalu, saznaju sve o tome kako se mozak razvija.

Na 3D modelima i korišćenjem kompjuterskih softvera zainteresovani će moći da dobiju odgovore na najčešća pitanja iz ovih oblasti – “Da li koristimo samo 10% mozga?”, “Kako se razlikuju mozgovi žena i muškaraca?” i “Postoji li veza između mozga i muzike?”.

Biće organizovana predavanja “Moždani udar i umetnost: od Hendla do Felinija”, “Rod i pol: od sklada do nesklada”, “Placebo: kako magična pilula deluje”, “Buđenja obolelih od Parkinsonove bolesti: osvrt na film Buđenja iz 1990″ i “Da li ljudi vole sebe?”.

Festival se održava na više lokacija: Dečji kulturni centar Beograda, Galerija nauke i tehnike SANU, Kulturni centar Beograda, Galerija O3one.

 

Izvor: danubeogradu.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *