Festival kreativnosti

Festival kreativnosti četvrti put se održava 26. i 27. maja u Domu omladine Beograda (Velika sala). U programu će ove godine učestvovati učenici iz 21 škole iz Beograda, Sečnja, Čačka, Bačke Palanke, Kragujevca, Kruševca, Niša, Kikinde, Loznice, Velikog Gradišta, Jagodine, Subotice i Vranja.

Školski timovi će publici i članovima stručnog žirija predstaviti rezultate višemesečnog rada s mentorima u okviru projekta INTEREST.

festival

Ideja projekta   i festivala je da omogući talentovanim srednjoškolcima da bolje razumeju medije i da podstakne njihovo multimedijsko stvaralaštvo i kreativno tumačenje odabranog sadržaja.

Timovi koji su učestvovali u projektu odabrali su po jednu od ponuđenih knjiga iz oblasti sociologije, antropologije, umetnosti, istorije, teorije i kritike masovnih medija, detaljno proučili i razumeli njenu sadržinu, pa na osnovu toga proširili njen sadržaj u najraznorsnijim medijima. Knjiga učenicima služi kao inspiracija i podsticaj da iskoriste svoj talenat i kreativnost za primenu i predstavljanje usvojenog sadržaja korišćenjem drugih medija, poput izložbi, kratkih filmova, scenskih prikaza, internet prezentacija.

Program :

Nedelja, 26. maj

10 – 11h Prijavljivanje učesnika i koktel dobrodošlice

11 – 11.30h Pozdravna reč

11:30 – 13h Predstavljanje radova

13 – 13.30h Pauza

13:30 – 16h Predstavljanje radova

Ponedeljak, 27. maj

10 – 11h Prijavljivanje učesnika i koktel dobrodošlice

11 – 13h Predstavljanje radova

13 – 13.30h Pauza

13:30 – 15.30h Predstavljanje radova

15 – 16h Zasedanje žirija

16 – 16.30h Proglašenje pobednika i dodela nagrada

 

Više informacija na: www.domomladine.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *