Festival kreativnih intervencija – RE:make

Od 31. oktobra do 4. novembra, na tri lokacije: u KC “Grad”, klubu “Krug” i na Fakultetu za medije i komunikaciju, održavaće se festival Remake.

Remake je festival kreativnih intervencija i ima za cilj da aktivira kreativne procese i inventivno razmišljanje kod mlađe populacije iz oblasti kulture, umetnosti, dizajna i ekološkog stvaralaštva. Ideja projekta je da se otvore novi vidici kod učesnika o mogućnostima stalne i ponovne upotrebe ljudskog stvaralaštva, prvenstveno na polju ideja, umetničkih i praktičnih savremenih koncepata, a zatim da se kroz sistem prezentacija i interaktivnih radionica pokažu i prikažu tehnike stvaranja novih vrednosti na već postojeće stvari i predmete iz okruženja a putem reciklaže i redizajna.

Festival je podeljen u tri oblasti: ReSet (ekologija životne sredine, tela i duha), ReThink (ideje, koncepti, savremena umetnost, rimejk) i ReCreate (radionice i izrada krajnjih proizvoda).

Na predavanjima i prezentacijama biće predstavljeni modeli savremenog života nastali kroz rimejk starih vrednosti u kombinaciji sa novim uslugama koje su već praksa kod njihovih vršnjaka u evropskim sredinama, ali oni o tome nisu dovoljno, ni na pravi način, informisani. Posebna motivacija za zainteresovane je interaktivnost festivala, odnosno, činjenica da će tokom festivala, radionica, predavanja, debata itd. i sami moći da utiču na sadržaj i teme koje će dominirati festivalom.

Ovaj projekat je zamišljen tako da kroz realizaciju pruži trajna rešenja za  probleme i da trajno poboljša kvalitet života ljudi, a posebno mladih u Beogradu i Srbiji.

Kompletan program ovogodišnjeg Remake festivala, možete videti i preuzeti ovde.

 

Više informacija na: www.remake.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *