Ethno Fusion Fest radionice

Četvrti beogradski Ethno Fusion Fest održava se od 19. do 23. juna u Bašti sinagoge u Beogradu (Maršala Birjuzova 19), a ove godine su u okviru festivala organizovane i radionice koje će se održati 21. i 23. juna u Domu omladine Beograda (Klub).

2010-Ethno-Fusion-Fest-logo

Cilj radionica je da promovišu muziku i muzičare koji potiču iz različitih kultura i njihov doprinos da se moderna muzička kreativnost, inspirisana tradicionalnom muzikom, predstavi najširoj publici.

Program:

Petak, 21.jun u 18h

Edward Powell – Otvoreni intervju

Edward Powell je karijeru započeo 80 – ih godina u Kanadi kao gitarista. Njegovu muziku odlikuje fjužn indijske i orijentalne muzike, kao i Jazz-a i bluza.

U Indiji i na Bliskom Istoku boravio je preko deset godina. Tamo je učio sa velikim muzičarima poput Budhaditya  Mukherjee, Necati Celik, Ross Daly, Batuk Nath Misha i drugih. Powell je sam napravio svoj instrument koji je kombinacija sarod-a i ud-a. Izdao je šest solo albuma i nastupao širom sveta.

Nedelja, 23.jun u 15h

Radionica “Orijentalne muzike”

Radionicu će voditi Elad Gabbay iz Jerusalima, veliki poznavalac orijentalne muzike. On će govoriti o jevrejskoj i arapskoj muzici, o skalama i modusima, orijentalnim ritmovima kao i svojoj muzičkoj karijeri i instrumentima koje svira (kanun, ‘ud, violina).

Svi zainteresovani mogu poneti svoje instrumente (bilo koje) i naučiti neke od najlepših melodija i pesama sa Orijenta.

Ulaz je besplatan.

 

Više informacija na: www.domomladine.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *