Ekskluzivno: U Srbiji završeno snimanje dva nova filma

U petak, 09 novembra, u Dancing baru hotela Palisad na Zlatiboru, naš proslavljeni glumac Branislav Trifunović proslavio je u krugu najbližih saradnika i prijatelja završetak snimanja filma “Spomenik M.Džeksonu”, u režiji Darka Longulova. Takođe, završeno je i snimanje Trifunovićevog poducentskog prvenca, filma “Odumiranje”.

 Podsećanja radi krajem jula je na Zlatiboru počelo snimanje filma “Odumiranje”. Film je rađen po tekstu Dušana Spasojevića, i istoimenoj predstavi Ateljea 212. Radnja filma je smeštena u malo planinsko selo negde u Srbiji (selo Stublo), gde preostali stanovnici pokušavaju da žive, neki tradicionalno, a drugi savremeno.

Predstava “Odumiranje” je izvedena 2007.godine na Festivalu Nove drame u Vizbadenu, jednom od najznačajnijih svetskih festivala savremenog dramskog teksta. Iste godine, na Sterijinom pozorju predstava je dobila Sterijinu nagradu Okruglog stola kritike za najbolju predstavu.

U središtu priče je sukob majke Milice, i dalje privržene tradiciji, i sina Janka, koji po svaku cenu želi da pobegne od prošlosti. Ne libi se ni da proda zemlju gde mu počiva otac kako bi otišao u inostranstvo. U njihov konflikt upleten je i dobrodušan seljak Strahinja, čiji je život takođe u senci porodične tragedije.

U ulozi Janka našao se Branislav Trifunović,a Jankove roditelje igraju Dara Džokić i Emir Hadžihafisbegović. Osim njih u filmu glume i Boris Isaković, Jasna Đuričić, Novak Bilbija…

Snimanje na Zlatiboru je završeno i sada se nastavlja u Švajcarskoj, gde bi trebalo da se snime poslednji kadrovi ovog filma. Zatim se ide u montažu, a premijera se očekuje sledeće godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *