Džordž Benson na Summertime Jazz festivalu

Američki pevač, gitarista i jedan od najvećih džez, fank i soul muzičara svih vremena, Džordž Benson, nastupiće 7. jula u Sava centru kao vodeća zvezda ovogodišnjeg Summertime Jazz festivala. Njegov susret sa beogradskom publikom, sadržaće selekciju najvećih uspeha iz karijere duge više od pola veka, obeležene sa deset Grammy nagrada i 35 solo albuma.

Benson trenutno radi na novom albumu u saradnji sa orkestrom od 42 muzičara, u celosti posvećenom legendarnom pevaču i pijanisti Netu Kingu Kolu, koji je poput Bensona imao paralelno sa džezom i velike diskografske pop uspehe. Album se već sada može obezbediti putem slobodnih donacija fanova, koji će bez obzira na učešće dobiti lično potpisan album. Najveći pojedinačni donator dobiće i personalizovanu gitaru koju će Benson potpisati u direktnom video razgovoru. Muzičar je najavio i da deo donacija namerava da usmeri žrtvama uragana Sendi.

Vlasnika zvezde na Bulevaru slavnih u Holivudu, Džordža Bensona, publika širom sveta poznaje po hitovima kao što su “Give Me The Night”, “On Broadway”, “Lady Love Me”, “Turn Your Love Around”, “In Your Eyes” i drugim soul, fank i r’n’b numerama.

Poznata su i njegova proslavljena izvođenja kao što su numere “Breezin”, “Affirmation”, “This Masquerade” ili “Being With You”, ali i albumi sa velikanima Majlsom Dejvisom, Alom Džarom, Četom Etkinsom, Kvinsijem Džounsom i brojnim drugim priznatim muzičarima.

dzordz-benson

Pored 35 samostalnih, visokotiražnih i multiplatinastih albuma, Benson se kao saradnik pojavljuje na više od 130 albuma, 50 singlova i poseduje nekoliko koncertnih izdanja.

Ulaznice za veliki džez i soul događaj ove sezone biće puštene u prodaju od ponedeljka 25. aprila na blagajnama Sava centra i Eventima po cenama od 2000, 2500, 3000 i 3500 dinara.

Izvor: danubeogradu.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *