Džodžo Mojes – Dok nisam srela tebe

Od dana kada sam počela da pišem ove male recenzije, nekako se nadam da vi, bar sa vremena na vreme pročitate neku od ovih knjiga. U skladu sa tim, uvek pokušavam da vam predstavim knjigu u kratkim crtama i ostavim da suštinu otkrijete sami.

Ovoga puta se neću čak ni potruditi da objasnim tok, samo ću se nadati da će vas radoznalost  savladati i da ćete jednom pročitati ovaj roman.

 Vil je svojoj porodici ostavio rok od još 6 meseci. Lu o tom roku, kada dobije posao kao Vilova negovateljica, ne zna ništa. Na strašan način će saznati istinu, a na još strašniji će se suočiti sa njom.

 Da li je život stvar sudbine ili naših odluka i poteza? Kada nešto odlučimo da li smo uvek 105% sigurni u ispravnost tih odluka? Da li je ljubav dovoljna da nas natera da one krucijalne menjamo i zbog njih “trpimo” ostatak života? I koliko sebični prema bliskim ljudima možemo biti kada neke od tih odluka čvrsto donesemo?

 Kao što sam rekla, ovo je knjiga koja neće imati happy end. Bar ne onakav na kakve smo do sada navikli. Ovo je životna priča upakovana u 320 stranica. Ovo je, na neki način, realna priča. “Ovaj roman je više od ljubavne priče – ovo je pripovest o hrabrosti, stvarnim ljudskim sudbinama i donošenju teških odluka – ovo je uputstvo kako da preživite život”.

Ponekad mislimo da smo mnogo toga proživeli. Onda nam u život ušetaju neki nepoznati ljudi i mi shvatimo da nam je sve poznato zapravo strano i pogrešno. Ponekad se desi da prave ljude nikada i ne sretnemo, a nekada da ih sretnemo kasno. A nekada je i kasno dovoljno dobro…

Drage moje dame, naučićete da se smejete, nadate, strepite, želite, maštate…ma, sve ćete naučiti kroz ovaj roman. Čak i da plačete. Ali ćete, takođe, imati predstavu kako je to kada dobijate, gubite, opet dobijate pa opet gubite i na koji način živimo život sa onim što nam je dato…

 Pišite nam svoje utiske o knjizi, i do sledeće preporuke – šaljem Vam tonu poljubaca iz, u ranu jesen prelepe, Budve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *