Džez festival “JazzIbar”

Džez festival “JazzIbar” održava se od 3. do 7. jula u Kraljevu. Program se sastoji od sedam koncerata i dva prateća multimedijalna programa posvećena istoriji džeza.

jazz

Muzički program počeće svirkom Vlada Maričić benda i Tanje Jovićević 3. jula, a nastavlja se  koncertom Vasil Hadžimanov benda i jam session svirkom Dušan Sarić kvarteta koji se održavaju 5. jula.

Vlatko Stefanovski trio i Jovan Maljoković Balkan salsa bend nastupaju u subotu 6. jula, a to veče posvećeno je i Lali Kovačevu, jednom od najpoznatijih srpskih džezbubnjara, koji je preminuo prošlog septembra.

U nedelju 7. jula nastupiće strani muzičari – iz Holandije stiže poznata džez pevačica Denise Jannah sa svojim bendom, a iz Rusije Ivan Polyanskiy kvartet.

Koncerti se održavaju na Trgu Svetog Save sa početkom u 21h i 23h i besplatni su.

U okviru pratećih programa 3. jula biće organizovana izložba fotografija “Jazz vremeplov” autora El Gvojosa, dok će 4. jula biti održan multimedijalni program u Narodnom muzeju – umetnički direktor festivala “JazzIbar” Miša Blam autor je postavke “Džez muzej”, a viši kustos Mirjana Savić pripremila je deo posvećen istoriji džeza u Kraljevu. Iste večeri Milen Alempijević će održati predavanje na temu “Džez i filmska naracija”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *